KLIMA: Heimstaden Bostad vil redusere klimagassutslippene i årene som kommer. Her fra selskapets boliger i Maridalsveien i Oslo.
KLIMA: Heimstaden Bostad vil redusere klimagassutslippene i årene som kommer. Her fra selskapets boliger i Maridalsveien i Oslo.

Tollefsen tar på seg den grønne dressen

Publisert Sist oppdatert

Svenske Heimstaden AB kontrolleres av eiendomsutvikleren Ivar Tollefsen. I januar 2021 forpliktet datterselskapet Heimstaden Bostad seg til Science Based Targets-initiativet. Etter en grundig intern prosess og gjennomgang av de operative og økonomiske konsekvensene av å øke ambisjonene, har selskapet ifølge en pressemelding nye klimamål:

• Redusere klimagassutslipp med minst 46 prosent innen 2030.

• Redusere mengden kjøpt energi med 2 prosent i gjennomsnitt per år frem til 2025.

• Kreve at leverandører som dekker 70 prosent av omfang 3-utslipp setter vitenskapsbaserte mål innen 2025.

Den totale investeringen anslås til fem milliarder svenske kroner basert på dagens eiendomsportefølje, og vil øke etter hvert som selskapet vokser. Dette innebærer fokusert innsats gjennom hele verdikjeden, som drivstoffskifte, energieffektivisering i hele porteføljen, installasjon av solceller og kjøp av opprinnelsessertifisert fornybar elektrisitet.

- Jeg er stolt av å jobbe i et selskap som anerkjenner alvoret med klimaendringene og som er villig til å gjøre de nødvendige investeringene for å nå ambisiøse mål. Arbeidet starter nå og vi må levere på disse målene ved å involvere hele organisasjonen, partnerne og kundene våre, sier bærekraftsdirektør Katarina Skalare i Heimstaden.

Klimaversting

I EU står bygninger for omtrent 40 prosent av energiforbruket og 36 prosent av CO2-utslippene. Ved å øke klimaambisjonene, jobber Heimstaden Bostad ifølge pressemeldingen for å ha en positiv innvirkning på den globale innsatsen for å bekjempe klimaendringer, og forhåpentligvis til inspirasjon for hele boligbransjen.

- Det er opp til oss alle å endre hvordan vi handler og driver for kollektivt å bekjempe klimaendringer. Som en av de største boligeierne i Europa tar vi vårt ansvar seriøst, og ønsker å lede ved eksempel når vi setter ambisiøse og vitenskapsbaserte bærekraftmål. Dette vil også ha en positiv langsiktig innvirkning på vår finansielle og operasjonelle ytelse, sier administrerende direktør Patrik Hall i Heimstaden.

Heimstaden er et av Europas ledende boligeiendomsselskap med 116.000 boliger og en samlet eiendomsverdi på 187 milliarder svenske kroner.

Powered by Labrador CMS