Telenor selger i Kvadraturen

Publisert Sist oppdatert

Telenor Eiendom har igangsatt arbeidet med å videreutvikle den karakteristiske Telegrafbygningen fra 1924, sentralt beliggende i Kvadraturen i Oslo. Eiendommen legges nå ut i markedet, og det vurderes både salg og joint-venture partnerskap for videreutvikling av kvartalet. 

Eiendommen er tegnet av Magnus Poulsson og Arnstein Arneberg, to vesentlige norske arkitekter som også blant annet har tegnet Rådhuset i Oslo.

Telegrafbygningen ble åpnet i 1924 som et av Oslos største og flotteste bygg på den tiden, og huset Nord Europas største telefonsentral som på det meste betjente 100.000 kunder. 

Les også: Ny sjef i Telenor Eiendom Holding

Les også: Fant ikke tonen i Telenor

Det er brukt norsk marmor i alle trapper og gulv i fellesarealene, og ornamenter er hugget i stein eller støpt i betong. Telegrafbygningen var Telenors hovedkontor fra 1924 til 1962.  

I 1966 ble det oppført et tilbygg tegnet av arkitekt Nils Holter som ellers blant annet er kjent for å ha tegnet Kringkastingshuset på Marienlyst i Oslo. 

Til sammen utgjør disse byggene et helt kvartal i Kvadraturen. Totalt er Telegrafen på ca 25.000 kvadratmeter, og Telenor vil fortsatt ha noe teknisk utstyr i bygget. 

Dagens Næringsliv skriver i dag at Telenor Eiendom forventer å få rundt en halv milliard kroner for eiendommen (krever innlogging). 

Kongens gate 21 ligger i øvre del av Kvadraturen, i et veletablert område for mange ulike virksomheter. Beliggenheten er attraktiv med kort avstand til alle fasiliteter i sentrum, og umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon. 

Mellbye Arkitektur Interiør har utarbeidet mulighetsstudier for videreutvikling av bygget, som inkluderer fremtidig bruk som for eksempel hotell og kontor. Telenor Eiendom sier utviklingsprosjektet har et stort potensial, med en sterk identitet og unike kvaliteter som gir spennende muligheter å bygge videre på.

Det poengteres at lokalene på gateplan også kan benyttes til publikumsrettet virksomhet, blant annet butikk, restaurant eller hotell-lobby. 

Les også: Har en betydelig eiendomsmasse i Norge

– Vi opplever stor interesse for eiendommen, både fra nasjonale og internasjonale aktører. Vi vurderer ulike alternativer for videre utvikling, både med og uten Telenor Eiendom på eiersiden, sier adm. dir. Pål Kvalheim i Telenor Eiendom. 

– Vi synes det er spennende å se den videre utvikling av dette spennende området i Kvadraturen, der det i årene fremover vil skje store forandringer. Vi ønsker at bygget skal være et bidrag til Oslo Kommunes ambisjon om å skape nytt liv i Kvadraturen – ikke minst på gateplan, sier Kvalheim. 

Det er UNION Norsk Næringsmegling som er ansvarlig for salgsprosessen.

Les også: Kjøper Royal Christiania

Les også: Salgsvolumet har passert 100 mrd.

Les også: – Voldsom appetitt

Les også: DNB-bygget i Bjørvika er solgt

Les også: – Veldig stor aktivitet 

 

Powered by Labrador CMS