SAMARBEID: Jostein Engen, Frédéric Heitmann-André og Robin Skog i Prosper AI – og Per Haakon Lomsdalen i Spir Group.

Spir Group satser millioner på KI 

– En viktig investering i boligbransjens fremtidsteknologi og -kompetanse, sier konsernsjefen.

Publisert

Eiendoms- og teknologikonsernet Spir Group legger fem millioner kroner på bordet for femten prosent av aksjene i det norske gründerselskapet Prosper AI. Ifølge en pressemelding har de utviklet en banebrytende tjeneste som ved hjelp av kunstig intelligens genererer detaljerte boligprospekter basert på tilstandsrapporter, egenerklæringer og nabolagsprofiler. Teknologien er laget for å øke effektiviteten på eiendomsmeglernes mest langtrekkende og repetitive jobb; salgsoppgaven.

– Vi investerer gjennom datterselskapet Ambita, fordi vi har sterk tro på at dette er en teknologi for fremtiden. Tjenesten frigjør verdifull tid for eiendomsmegleren og luker ut menneskelige feil når salgsoppgavene produseres, sier konsernsjef Per Haakon Lomsdalen.

Investeringen understreker at Spir Group fortsetter å posisjonere seg innen eiendomsteknologi, og knytter derfor til seg kloke hoder i bransjen.

Muliggjør videre satsning

Det er først og fremst Ambita som kommer til å nyttiggjøre seg av teknologien, men Lomsdalen sier de vil jobbe aktivt for å bruke den i konsernets andre datterselskaper. Disse er Boligmappa og Sikri, i tillegg til Metria AB i Sverige.

– De er en ideell samarbeidspartner for oss, og fremstår som en seriøs og sterk partner som vi deler visjon og verdier med. Partnerskapet gir oss muligheten til å utvikle og tilby enda bedre tjenester, sier daglige leder Robin Skog i Prosper AI.

Powered by Labrador CMS