Transaksjon:

BETALTE 8 MILL.: Selgeren kjøpte Uranienborgslottet for 8 millioner kroner i 1995, og har senere gjort betydelige oppgraderinger.

Slottet bak Slottet: Kutter prisen med 30 millioner

Uranienborgslottet er lagt ut på finn.no, og prisantydningen er satt ned til 150 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I februar skrev Estate Nyheter at eieren av Uranienborg terrasse 2 ville ha 180 millioner kroner for den spektakulære eiendommen.

Uranienborgslottet ligger på en høyde, og består av 24 rom med et bruksareal på over 1.000 kvadratmeter. Utsikten fra toppen av bygget er majestetisk.

– Dette er en helt unik eiendom på tuppen av Uranienborg terrasse ut mot Uranienborg kirke. Bygget er oppført i fransk nyrenessansestil med gjennomført arkitektur og standard, uttalte ansvarlig megler Fredrik Dyve i PrivatMegleren Dyve & Partnere til Estate Nyheter.

Nå har eiendommen dukket opp på finn.no, og prisantydningen er redusert fra 180 til 150 millioner kroner.

– Vi tar jo temperaturen i markedet med noe som er helt unikt. Dette er en eiendom som er utfordrende å prissette, men det er først nå vi går bredt ut, sier Dyve etter justeringen av prisantydningen.

Selger av Uranienborg terrasse 2 er Roger Sørum, som kjøpte eiendommen for 8 millioner kroner i 1995, da eiendomsmarkedet var nede i sin dypeste bølgebunn. Siden er det gjennomført betydelige oppgraderinger, og på 2000-tallet ble det installert privat bergvarmeanlegg.

Uranienborgslottet er en herskapelig murvilla som ble oppført i 1886 for trelastgrosserer Julius Jakhelln, etter tegninger av arkitektene Paul Due og Bernhard Steckmest. Bygningen går over fire etasjer, med tårn, kuppel og spir som strekker seg mot himmelen. Under krigen var villaen rekvirert av tyskerne, og den ble da benyttet som fotokontor.

Like nedenfor villaen, i skjæringen i Uranienborgveien, ble det malt med blått på fjellveggen «Vær tro mot H7», og dette krigsminnet er bevart. Familien Jakhelln eide huset frem til 1965, da det ble overtatt av Den norske Bryggeriforening.

Powered by Labrador CMS