SENTRAL BELIGGENHET: Eiendommen ligger mellom Gamle Rådhus og Rådhusgata 30b, som Wahl Eiendom allerede eier.
SENTRAL BELIGGENHET: Eiendommen ligger mellom Gamle Rådhus og Rådhusgata 30b, som Wahl Eiendom allerede eier.

Wahl Eiendom sikret seg naboeiendommen i Kvadraturen

Wahl Eiendom har kjøpt Rådhusgata 30 ved Christiania Torv i Kvadraturen.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsselskapets adm. direktør Eivind Bøe Johannessen uttrykte allerede i januar 2020 stor tro på Oslo sentrum og Kvadraturen overfor Estate Nyheter. Da hadde Wahl Eiendom et halvt år tidligere kjøpt Rådhusgata 30b av Bente Bøhler og et halvt år senere ble Stortingsgata 10 kjøpt av Rolf Iversen.

Nå kjøper Wahl Eiendom Rådhusgate 30 av Signatur Eiendom. Eiendommen er nabobygget til selskapets eiendom Rådhusgata 30b. Signatur Eiendom har nettopp fullført en større oppgradering av eiendommen, både sydbygget, fasaden, taket, inngangspartiet og fellesarealet har gjennomgått en totalrehabilitering. Wahl Eiendom overtok bygget 1 september og vil gjennomføre en tilsvarende oppgradering av eiendommens nordbygg.

– Vi er veldig fornøyde med å gjennomføre kjøpet av Rådhusgata 30. Vi opplever Christiania Torv som en meget attraktiv del av Kvadraturen og har merket stor interesse i forbindelse med utleie av nabobygget. Signatur Eiendom har gjort en god jobb med oppgraderingen av eiendommen og vi ser nå fram til å overta stafettpinnen og ferdigstille arbeidene. Vi vil starte rehabiliteringen av nordbygget ved årsskiftet og vil kunne tilby leietagere nyrehabiliterte og meget attraktive kontorlokaler i løpet av andre halvår 2024, sier Eivind Bøe Johannessen.

– Det har vært en spennende og krevende prosess å gjennomføre rehabiliteringen av R30, og vi er veldig stolte over resultatet. Wahl Eiendom overtar en flott eiendom, som er rustet for 100 nye år i Kvadraturen, sier Martin Strømmen, styreleder i Signatur Eiendom.

Det var Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen. Thommessen var juridisk rådgiver for kjøper. Selger var representert ved Advokatfirmaet Haaland.

Rådhusgata 30 ble oppført i 1897 og har tidligere blitt benyttet til både trykkerivirksomhet og som skolehus for gamle Oslo Katedralskole. Eiendommen består i dag av kontorlokaler og restaurant/ bar i første etasje og er på totalt 2.500 kvadratmeter, fordelt på et nordbygg på seks etasjer og et sydbygg på fire etasjer.

Powered by Labrador CMS