UTVIKLER BY: Alexander Berntsen og Katharina Hernæs i Selvaag By har store ambisjoner for Snøbyen i Lørenskog.

Han skal gjøre Snøbyen til Lørenskogs mest attraktive sted

Alexander Berntsen er ansatt som leder for byutvikling og utleie i Selvaag By. Nå skal han jobbe for å få inn storskala dagligvare, flere spisesteder og solide aktører innen service og aktiviteter til Snøbyen.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere år som eiendomssjef i noen av Norges største kjøpesentre, og en periode som leder for Vatne Commercial, går Alexander Berntsen til Selvaag By, hvor han skal lede byutvikling og utleie i Selvaag By, som blant annet står bak Snøbyen.

Berntsen har vært eiendomssjef for noen av Norges største kjøpesentre, og hatt ansvar for utvikling av byrom. Nå skal han gjøre Snøbyen til det mest attraktive stedet i Lørenskog, og utvikle nye prosjekter i Selvaag By.

– Mitt langsiktige mål er at befolkningen rundt Snøbyen skal ha oss som førstevalg for handel, service og aktiviteter, sier Berntsen. Lokasjonen er unik ettersom vi både er rett ved Lørenskog stasjon med tog som tar 15 minutter inn til Oslo sentrum, i tillegg til at vi ligger langs hovedfartsårer og har god parkeringsdekning, sier Berntsen.

Alexander Berntsen startet i bransjen som eiendomssjef i Steen & Strøm/Klepierre da han var 25 år.

– Den gangen var det noen som mente at jeg trolig var en av Norges yngste eiendomssjefer i kjøpesenterindustrien, uten at jeg kan bekrefte det med sikkerhet, sier han.

Han har spilt fotball i klubbene Stabæk, Skeid og Strømsgodset, men har også drevet med alpint.

– Alpint har også vært en lidenskap og en stor del av ungdomstiden. Derfor synes jeg det er ekstra spennende å knytte handel, bevertning og spesialkompetanse rundt aktivitet og SNØ.

Som Leder for Utleie og Byutvikling i Selvaag By vil Berntsen jobbe med byutviklingsprosjektene Lørenskog og Fornebu. Selvaag By eier Snøbyen og vil være fokus den første tiden. Snøbyen består av 107.000 kvadratmeter eksisterende bygningsmasse og 56.000 kvadratmeter under utvikling. Den innendørs skihallen utgjør 36.000 kvadratmeter av arealet. Snøbyen har inngått leiekontrakter med blant annet Thon Hotels, Wang toppidrett, Norges skiforbund, Mammut, Jump Yard, Brav/ SWIX, Sport 1, Amer sports, Geberit og Villeroy & Boch.

– De neste årene skal Snøbyen utvikles til en viktig destinasjon for folk i og rundt Lørenskog. Her vil Alexander Berntsen ha en nøkkelrolle, han skal fremover sørge for at vi blir et attraktivt sted å jobbe og besøke. Han skal sørge for en miks av kontorplasser, nærsentertilbud og aktiviteter, sier Katharina Hernæs, administrerende direktør for Selvaag By.

– Hvis Snøbyen skal bli det bli det mest attraktive stedet i kommunen, må vi tenke langsiktig. Da holder det ikke med en kiosk og en blomsterbutikk, vi er avhengig av langsiktige og smarte etableringer, sier Berntsen.

I første omgang ser han for seg en storskala dagligvare, flere spisesteder og solide aktører innen service og aktiviteter, og ikke minst arbeidsplasser.

– Vi må tilføre arbeidsplasser i Snøbyen i form av attraktive etableringer og ikke minst kontorvirksomhet. Her har vi mulighet til å skreddersy og finne de mest optimale, moderne og effektive kontorløsningene. Jeg har også et hårete mål om å få etablert et godt helsetilbud for området, sier han.

Powered by Labrador CMS