Aktuelt:

REKORDSALG: Solon Eiendom selger boliger som aldri før. Her illustrert ved selskapets prosjekt Havneparken.

Selger boliger for milliarder

Nordr, Selvaag Bolig og Solon Eiendom har solgt boliger for flere milliarder kroner i andre kvartal.

Publisert

Solon Eiendom solgte 205 boliger i andre kvartal med en total salgsverdi på 1,317 milliarder kroner, mot 120 boliger verdt 810 millioner kroner i samme kvartal året før. Salgene er rekord for boligutvikleren når det gjelder verdi i løpet av et kvartal, og det er også det tredje kvartalet på rad hvor salget er over 200 boliger og 1 milliard kroner i salgsverdi.

– Med noe svakere markedsforhold, er vi enda mer stolt av salgene i andre kvartal enn i tidligere kvartaler. Rekordsalg i andre kvartal drives frem av tre faktorer: Prosjekter med høy kvalitet som tiltrekker seg solide og kresne kunder, hardt arbeid fra alle våre ansatte og enda større salgsfokus i organisasjonen. Med det salgsnivået vi har hatt de tre seneste kvartalene, har vi sikret oss at selskapet vil levere sterke resultater i overskuelig fremtid, sier CEO Andreas Martinussen.

Selvaag Bolig solgte 180 boliger verdt 927 millioner kroner i andre kvartal. Justert for selskapets andel av joint ventures var saget 173 boliger og 871 millioner kroner.

– Salget var godt gjennom første halvår, men andre kvartal var litt tregere enn første. Men vi solgte uansett bra med boliger i alle våre prosjekter, særlig i Stor-Oslo. Vi venter et godt og stabilt marked i tiden fremover også. Vi har unike boligkonsepter og gode produkter på de rette stedene, sier CEO Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

Nordr solgte boliger for 1,7 milliarder kroner i andre kvartal i år i Norge og Sverige, hvorav Nordrs andel var 1,3 milliarder kroner. Selskapet solgte 265 boliger i andre kvartal 2021 hvorav 119 boliger i Norge og 146 boliger i Sverige.

– Vi opplever at det er høy etterspørsel etter boliger i alle de store byene vi er til stede i. Spesielt glade er vi for at vi har kunnet legge ut nye prosjekter i Stockholm der tilbudet av nye boliger har gått jevnt nedover gjennom våren. Samtidig har vi styrket porteføljen med nye boligprosjekter som vil styrke Nordrs posisjon som en av Skandinavias ledende boligutviklere fremover, sier konsernsjef Baard Schumann.

Powered by Labrador CMS