Karriere:

GÅR AV: Egil Svoren har meddelt styret i Schage Eiendom at han går av som sjef i selskapet.
GÅR AV: Egil Svoren har meddelt styret i Schage Eiendom at han går av som sjef i selskapet.

Egil Svoren går av - Schage Eiendom jakter ny sjef

– Vi vil ha et yngre og mer dynamisk selskap som er mer kommersielt og som inngår partnerskap med andre aktører.

Det sier styreleder Knut Schage i Schage Eiendom etter at Egil Svoren, som har ledet selskapet helt siden oppstarten i 2003, har meddelt styret at han ønsker å gå av.

– Vi har hyret inn rekrutteringsfirmaet Visendi til å finne ny adm. direktør i selskapet og håper å ha på plass en person i løpet av første halvår. Vi ser for oss at lederskiftet vil kunne finne sted i 2024, sier Schage.

Han forteller at det samtidig pågår en prosess blant eierne hvor det også skal gjøres grep i styret.

– Jeg skal trekke meg tilbake fra styrelederrollen og det vil komme inn en ekstern styreleder. Vi får et styre med en blanding av den yngre garde og noen eksterne styremedlemmer, sier Schage.

– Hva er det dere ser etter i en ny sjef for selskapet?

– Det er naturlig for oss å se dette i sammenheng med hvilken retning selskapet tar. Vi vil ha et yngre selskap som er mer kommersielt og som kan inngå partnerskap, for eksempel i prosjekter. Vi ser for oss et dynamisk selskap som også tar i bruk teknologi. Vi har brukt mye tid de seneste årene på utviklingen av Skøyen Atrium og Stortorvet 7, det er prosjekter som har tatt mye av kompetansen vår. Vi kan inngå partnerskap om både større og mindre prosjekter. Jeg ser også for meg at vi kan være mer transaksjonsorientert. Den nye lederen skal være tvers igjennom kommersiell og som har et betydelig element av eiendomskompetanse. Vedkommende må også ha ledererfaring og være en jovial person som det er lett å samarbeide med. Det vil nok være noe større grad av aktivitet blant eierne, sier Schage.

Schage Eiendom har eiendommer med en samlet bruttoverdi på 10 milliarder kroner og en verdijustert egen kapital på 5 milliarder. Selskapet har siden fisjonen av Møller i 2003 hatt en årlig verdiutvikling på over 10 prosent.

Schage Eiendom har over flere etapper utviklet Skøyen Atrium, som er ett av Norges største kontorbygg med 62.000 kvadratmeter. Schage Eiendom eier også Stortorvet 7 i Oslo sentrum. Bygget er straks ferdig rehabilitert og vil huse EY, Spaces og Huddly i tillegg til ca. 10.000 handels- og restaurantvirksomheter. Selskapet eier også Rortunet på Slemmestad og har vært hovedeier i oppbyggingen av Myrkdalen Fjellandsby i Voss.

Schage Eiendom eies 50/50 av familiene Schage gjennom holdingselskapene Sollerud Holding AS og Beetle Invest AS. Selskapet har hovedkontor i Oslo.

Powered by Labrador CMS