SAMARBEID: Edvardsløkka blir nytt sentrumsnært boligprosjekt.
SAMARBEID: Edvardsløkka blir nytt sentrumsnært boligprosjekt.

Samarbeidet gir 130 boliger og 7.000 meter næring

Edvardsløkka blir nytt sentrumsnært bolig- og næringsprosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Conceptor Bolig og Kongsberg Tomteselskap går sammen om å utvikle 130 leiligheter og opp mot 7.000 kvadratmeter næringsareal i et sentrumsnært prosjekt i Kongsberg, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Stort prosjekt på tvangssalg

– Visjonen er at Edvardsløkka skal utvikles som et nyskapende område med urbane kvaliteter, sier adm dir. Lasse Skjelbred i Conceptor Bolig.

– 60 prosent blir boliger og 40 prosent blir kontorer og næringsvirksomhet, kafe og butikker. Conceptor Bolig eier 55 prosent og vi 45 prosent av prosjektet, sier adm. direktør Øyvind Holm i Kongsberg Tomteselskap om det 20 mål store området som ligger en drøy kilometer fra sentrum.

LES OGSÅ: 4 milliarder kroner, 750 boliger

Ambisjonen deres er å starte prosjektet rett over sommerferien, men pressemeldingen sier ikke noe om hva et vil koste å utvikle alt dette.

LES OGSÅ: Satser stort på 8,9 mål i sentrum

Conceptor Bolig har ca. 2.300 leiligheter under utvikling. Kongsberg Tomteselskap er heleid av Kongsberg kommune. Nærmere 2.500 husstander eller hver fjerde innbygger i Kongsberg bor i hus eller leiligheter hvor tomteselskapet har stått for tomteopparbeidelsen.

LES OGSÅ: Bruker 100 mill på bilbutikker