SKAL LEDE SATSING: Jennt Mäki skal lede det svenske kontoret til Rodeo arkitekter.
SKAL LEDE SATSING: Jennt Mäki skal lede det svenske kontoret til Rodeo arkitekter.

Rodeo inn i Gøteborg

Rodeo arkitekter etablerer kontor i Göteborg. Jenny Mäki er ansatt for å lede satsingen på det nye kontoret.

Publisert

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Jenny Mäki velkommen til Rodeo. Jenny har vært en sentral faglig stemme i Oslos arkitektur- og byutvikling i en årrekke. Vi har hatt gleden av å være både harde konkurrenter og gode samarbeidspartnere. Prosjektene hennes preges av å «ville noe mer» og hun har vært en viktig foregangsfigur for arkitektur forankret i det økologiske, noe som også kjennetegner Rodeos tilnærming. Vi er svært fornøyde med å få Jenny inn i vår stab av erfarne arkitekter og sammen utforske de svenske jaktmarker, sier daglig leder Timon Linderud.

Jenny Mäki er urbanist og arkitekt, med erfaring gra kontorer i Nederland, Sverige og Norge. Hun kommer fra rollen som partner og kreativ leder i White arkitekter, og startet og drev kontorets Oslovirksomhet fra 2012 til 2020.

Mäki vil parallelt med at hun skal lede den svenske satsingen til Rodeo, arbeide som seniorarkitekt i Rodeos norske prosjekter. Blant prosjektene til kontoret er av større fjordbyprosjekter som Bryggen i Bergen, Fornebu Sør og Grønlikaia.

– Rodeo er kjent for å ha utforsket nye veier og har ikke vært redd for å «ta tyren ved hornene» i debatten om den framtidige byen. Sånn sett er vi likesinnede og det kjennes veldig spennende å bli en del av et ekstremt ambisiøst og engasjert team som ikke tar til takke med middelmådighet. At Rodeo nå satser på Gøteborg faller seg naturlig. Gøteborg er som Oslo en havneby i sterk vekst der byen satser på innovasjon, modig arkitektur og bærekraftige livsmiljøer. Det er midt i blinken for Rodeo. Kontoret tar med seg sine erfaring fra utviklingen av Oslos bykjerne og havnefront inn på den svenske arkitekturscenen, sier Mäki.

Powered by Labrador CMS