TILTALE: Økokrim mener store beløp ble brukt til nedbetaling av privat gjeld, i stedet for at det kom selskapet til gode.

Rettssaken i gang for Økokrim-tiltalt eiendomsinvestor

Øyvind Hornnæss er tiltalt for grov skattesvindel og økonomisk utroskap. Rettssaken i Oslo tingrett vil vare ut januar måned.

Publisert Sist oppdatert

Det var i juli i fjor at det ble kjent at Økokrim hadde tatt ut tiltale mot eiendomsinvestoren Øyvind Hornnæss. Tiltalen inneholder flere punkter, herunder grov formuesforringelse.

Økokrim mener at Hornnæss i 2018 overførte 3,1 millioner kroner fra salget av en eiendom til sin samboer, for å unngå at pengene ble gjort tilgjengelig for betaling av gjeld på 15,6 millioner kroner. Eiendommen ble solgt for 9,2 millioner kroner og hjemmelen stod på Føniks Eiendomsutvikling AS. Pengene gikk deretter til kjøp av en eiendom i Ås.

Økokrim har også tiltalt Hornnæss for å ha overført 2,9 millioner kroner fra det samme selskapet til sin samboer, en overføring som skal ha skjedd omtrent på det samme tidspunktet som i tiltalepunktet nevnt ovenfor. Disse pengene skal i stor grad ha gått til oppussing av boligen som ble kjøpt i Ås.

Bostyrer stanset overføring

Videre er Hornnæss tiltalt for å ha overført selskapets tomter til sin samboer. Da eiendommene ble solgt, ble kjøpesummen brukt til nedbetaling av personlig gjeld som Hornnæss hadde, mener Økokrim.

Tiltalen inneholder også et punkt hvor Økokrim mener at Hornnæss forsøkte å sluse 2,76 millioner kroner fra et aksjesalg i Føniks Eiendomsutvikling til sin egen konto. Beløpet ble imidlertid sikret da Føniks Eiendomsutvikling AS ble tatt under behandling som tvangsavviklingsbo. Bostyreren solgte senere de samme aksjene til den opprinnelige kjøperen.

Rettssaken startet tirsdag denne uken og skal avsluttes 30. januar.

Powered by Labrador CMS