FORNØYD: Emil Eriksrud i Recreate er fornøyd med løsningen for eiendommene i Vestfold og Telemark.
FORNØYD: Emil Eriksrud i Recreate er fornøyd med løsningen for eiendommene i Vestfold og Telemark.

Forlenger lån til fjerde kvartal 2026

Recreate har fått fullført joint venturen med Xania om eiendommene i Telemark og Vestfold. Samtidig har bankene forlenget lån til fjerde kvartal 2026 for eiendommene i partnerskapet.

Publisert

Samarbeidet med Xania innebærer at de to partnerne danner selskapet RCR Property Group. Det nye selskapet skal fokusere på byene i Telemark og Vestfold og Xania går inn med eiendommer og frisk kapital i selskapet, slik at dagens eiendomsportefølje kan videreutvikles og oppgraderes for signerte leiekontrakter.

Avtalen har bidratt til at Recreate har fått forlenget lånene som er knyttet til porteføljen i partnerskapet med tre år.

– Vi styrker soliditeten og henter frisk kapital til å utvikle eiendommene våre. Vi har aldri lagt skjul på at det siste året har vært et krevende år for Recreate, samtidig som dagens marked stadig er mer krevende. Vi har jobbet knallhardt for å ivareta ansatte, aksjonærer og samarbeidspartnere på best mulig måte. Partnerskapet med Xania er en perfekt løsning som jeg gleder meg til å jobbe videre med, sier CEO Emil Eriksrød i Recreate.

Fra Recreate sin portefølje inngår eiendommene Arkaden (Skien), Nedre Hjellegate 11 (Skien), Henrik Ibsens gate 6 (Skien), Hesselberg gate 4 (Skien), Kongens gate 20 (Skien), Kjelleveien 21 som består av 3 eiendommer (Tønsberg) og 50 % av Dokkvegen 20 (Porsgrunn).

– Jeg er stolt av det vi presenterer i dag. Med en styrket finansiell posisjon og forlengelse av lån, kan vi igjen fokusere på å skape verdier i eiendomsmarkedet. I første omgang vil vi konsentrere oss om eiendommene vi besitter i den nye strukturen, sier Eriksrød.

– Xania Group er begeistret over å lande dette partnerskapet med Recreate og etableringen av RCR Property Group. Den unike kompetansen og ekspertisen som menneskene i selskapet besitter, kombinert med Xania sin dedikasjon for langsiktige investeringer, legger solide rammer for fremtidig verdiskapning, sier CEO av Xania, Pål Sørvang Winter.

Powered by Labrador CMS