I SPILL: Terningen Arena i Elverum er i spill.

Vil kjøpe Terningen Arena for 819 mill.

Public Property Invest har lagt inn bud på Terningen Arena Elverum.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en børsmelding fra Public Property Invest. Det børsnoterte eiendomsselskapet ønsker å kjøpe alle aksjene i Terningen Invest AS, som eier den drøye 20.000 kvadratmeter store eiendommen Terningen Arena Elverum. Budet fra Public Property Invest tilsvarer en eiendomsverdi på 819 millioner kroner. Eiendommen er leid ut til Utdanningdepartementet og har årlige leieinntekter på 57,5 millioner kroner.

Mange av aksjonærene i Terningen Invest AS er også aksjonærer i PPI, og budet innebærer at oppgjør vil skje med i aksjer i PPI.

Styret i Terningen Invest har sagt nei til tilbudet, og PPI akter å ta kontakt med aksjonærene for å forsøke å få minst 25 prosent av Terningen-aksjonærene til å kreve en salgsprosess, noe som aksjonærene kan gjøre etter vedtektene. Dersom aksjonærer med mer enn 25 prosent krever det, vil PPI stå ved budet sitt på 13.000 kroner per aksje i Terningen Invest, gitt at de får eksklusiv rett til forhandlinger.

Terningen Invest er et syndikat satt opp av Arctic Securities for å eie Terningen Arena Elverum. Eiendommen ble tilrettelagt i mars 2021 med en samlet verdi på 1,141 milliarder kroner og inneholdt også en fusjon mellom høyskoleeiendommen og Elverum Eiendomsinvest.

Powered by Labrador CMS