Tech:

VEKST: Å gå inn i det britiske markedet er også et springbrett for å fortsette vår internasjonale vekst innen smarte bygg, sier Olov Schagerlund.

Proptech-selskap kjøper Spica Technologies

Nordomatic er blitt enig om å kjøpe det britiske softwareselskapet Spica Technologies Limited.

Publisert

Spica er et globalt proptechselskap hvis teknologi er tatt i bruk på over 2,3 millioner kvadratmeter med kontorlokaler i Europa, Nord-Amerika og Asia. Kundebasen spenner fra store multinasjonale selskaper til eiendomsforvaltningsfirmaer og facility managementselskaper.

Nordomatic er en systemintegratør av intelligente byggeløsninger med fokus på energieffektivitet, med tilstedeværelse i Sverige, Danmark og Norge. Løsningene integrerer og styrer oppvarming og kjøling av bygninger, belysning, adgangskontroll, sikkerhet og brannsikring. Selskapet selger også et intelligent system som gjør det mulig for bygninger å redusere energikostnadene med opptil 40 prosent, og hjelper brukerne med å nå EUs klima- og energimål.

Det omsetter for rundt én milliard kroner og har flere enn 500 medarbeidere.

Internasjonal satsing

- Dette er et veldig spennende steg for oss inn i det raskt voksende smart workplace segmentet. Vi vil kombinere Spicas software med våre eksisterende Smart BMS og Smart Energy serviceløsninger for å skape en ny proptech-avdeling basert på kjerneprinsipper som ESG og arbeidsplassopplevelsen. Å gå inn i det britiske markedet er også et springbrett for å fortsette vår internasjonale vekst innen smarte bygg. Sammen har vi nå flere enn 50 softwarespesialister som fokuserer på SaaS hypergrowth og neste generasjons proptech-løsninger, sier administrerende direktør Olov Schagerlund i Nordomatic i en pressemelding.

- Vi har vært på en spennende reise siden vi startet selskapet, og denne satsningen representerer en sentral milepæl i å ta Spica til neste nivå. Å bli en del av den større og raskt voksende Nordomatic Group passer perfekt, kommenterer administrerende direktør Tim Streather i Spica.

Powered by Labrador CMS