BYDEL: Går disse planene gjennom blir industriområdet transformert til en ny bydel med mange hundre boliger samt næring.
BYDEL: Går disse planene gjennom blir industriområdet transformert til en ny bydel med mange hundre boliger samt næring.

Store tanker i en liten by (+)

Gammel industri legger nå beslag på noen av byens desidert beste tomter. Det ønsker alle parter å gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

På motsatt side av Egersunds havnebasseng sett fra sentrum holder store fiskeribedrifter som blant andre Pelagia Egersund sildoljefabrikk, Fonn Egersund samt Seglem hus.

Men det tradisjonelle industriområdet med en hundre år lang historie bak seg synger nå på siste verset, for grunneierne har nemlig tatt initiativet til å transformere det meste til en ny bydel.

Prosjektet har fått navnet Kontrari Brygge og kan komme til å inneholde opp mot 500 leiligheter. I tillegg til mye næringsliv. Det aktuelle området er bortimot 90 mål stort, til sammenligning er Aker Brygge i Oslo snaut 60.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.