Utvikling:

BYLIV: Det gamle industrianlegget er i stor grad vernet, men eierne vil skape nytt liv gjennom omfattende innvendige endringer.
BYLIV: Det gamle industrianlegget er i stor grad vernet, men eierne vil skape nytt liv gjennom omfattende innvendige endringer.

Nå går det mot nytt liv i det gamle bryggeriet

Den eldste delen av bryggeriet er fra 1857. Siden er det påbygd og ombygd mange ganger, og nå vil eierne starte på en ny runde.

Publisert

Gamle Hamar Bryggeri som ligger i den vestlige enden av byens sentrum består av 4.000 kvadratmeter bygningsmasse. De eldste bygningene er bevaringsverdige og kontorbygget fra 1952 er rehabilitert for fortsatt kontorbruk. Tapperiet og lagerbygget ble erstattet med 150 leiligheter i seks blokker mellom 2001 og 2009.

Og før jul skal de to boligblokkene Bryggeribakken og Bryggerigården stå ferdig med 40 leiligheter - etter en totalentreprise på rundt 100 millioner kroner.

Nå er Utstillingsplassen Eiendom i gang igjen, og ba nylig om en forhåndskonferanse med kommunen i forbindelse med rehabilitering av det gamle bryggeriet.

Urbant liv

- Vi ønsker å undersøke muligheten for å omdanne bryggeriet til kontorer med utadrettet virksomhet/bevertning på gateplan, skriver plankonsulent Kima arkitektur.

De foreløpige skissene viser at utviklerne ser for seg ca. 300 arbeidsplasser med utadrettet virksomhet på gateplan, og ramser opp møte- og konferanserom, co-working, verksteder, bibliotek, restaurant, microbryggeri og støttefunksjoner til cafe/restaurant som noen muligheter.

Ikke billig

Prosjektutviklingsdirektør Terje Haugan understreker at prosessen er på et svært tidlig stadium.

- Deler av bryggeriet består at kontorer og deler står tomt, så dette er et forsøk på å fylle det med innhold. I første omgang handler prosjektet om å få en oversikt over hva som er mulig å få til, for dette blir ikke billig, påpeker han.

Svarene foreligger først om noen måneder når plankonsulenten har fått jobbet mer med planene og kommunen har sagt sitt.

- Vi har ikke hastverk, men mener det er synd at et så flott bygg i sentrum ikke brukes mer, poengterer han.

Powered by Labrador CMS