271 BOLIGER: Forslaget rommer 271 boliger, hotell med 100-120 rom og 4.579 kvadratmeter næring.
271 BOLIGER: Forslaget rommer 271 boliger, hotell med 100-120 rom og 4.579 kvadratmeter næring.

Bymiljøetaten slaktet prosjekt ved T-banestasjon. Arkitekten mener etaten ikke har satt seg inn i saken (+)

– Det ser ut til at Bymiljøetaten ikke har satt seg skikkelig inn i alle sakens dokumenter som prosjektet baserer seg på, uttaler Niels Torp+ Arkitekter etter etatens bemerkninger.

Publisert

Mandag skrev Estate Nyheter at Bymiljøetaten mener planarbeidet for hjørnetomten ved Hasle T-banestasjon bør avsluttes. NG Commerce AS ønsker å bygge 271 boliger, hotell med 100-120 rom og 4.579 kvadratmeter næring på tomten. Av boligene skal 213 enheter være ettroms compact living-leiligheter med et bruksareal på 15-25 kvadratmeter. Maksimal høyde er satt til 48,5 meter, tilsvarende 14 etasjer.

– Planforslaget er ikke tilpasset overordnede kommunale føringer gitt i planprogram med veiledende plan for offentlig rom (VPOR), ikke koordinert med pågående planarbeid for naboeiendommer og ikke tilpasset BYMs skisseprosjekt for Økernveien, heter det i høringsuttalelsen til Bymiljøetaten (BYM).

Etaten ber om at planforslaget avsluttes «slik at det ikke brukes mer ressurser på å føre dette videre fram til politisk behandling». Etaten går så langt som å uttale at området bør holdes grønt.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.