KAMP OM PRISEN: Selv om eiendomsverdien er 64,5 millioner kroner, vil ikke kommunen betale mer enn rundt 55 millioner kroner. Foto: Google Street View.
KAMP OM PRISEN: Selv om eiendomsverdien er 64,5 millioner kroner, vil ikke kommunen betale mer enn rundt 55 millioner kroner. Foto: Google Street View.

Bruker forkjøpsrett – vil ikke betale full pris (+)

Oslo kommune går i gang med å ta i bruk forkjøpsretten på leiegårder igjen. Men kommunen vil ikke betale full eiendomsverdi for Odins gate 4.

Publisert Sist oppdatert

Det var før sommeren at tre privatpersoner solgte Odins gate 4 til AS Lille Frøens Eiendomsselskap. Kjøpesummen for eiendommen ble avtalt til 64,5 millioner kroner (eiendomsverdi). Samtidig ble det avtalt en rabatt på 10 millioner kroner dersom kjøperne kjøpte selskapet Odins gate 4. Dette for å kompensere for en skatteulempe ved å eie eiedomsselskapet.

Eiendommen har åtte utleieleiligheter. Syv av leilighetene har fire rom og et areal på 79 kvadratmeter, mens den siste leiligheten har tre rom og et areal på 50 kvadratmeter. Totalt er eiendomsarealet i bygården 1094 kvadratmeter, men BRA utgjør 974 kvadratmeter og det utleiebare arealet er 1094 kvadratmeter.

Boligbygg har vurdert eiendommen og hatt dialog med bydel Frogner. Lønnsomheten i å bruke forkjøpsretten er ifølge byrådets innstilling til bystyret ikke optimal, men Boligbygg anbefaler likevel kjøp på grunn av behov for kommunale boliger i bydelen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.