MILLIARD: Millskvartalet som skal bygges ved Sofienbergparken på Grünerløkka har tatt folk med storm. Etter sommeren passerer salgsverdien en milliard kroner.
MILLIARD: Millskvartalet som skal bygges ved Sofienbergparken på Grünerløkka har tatt folk med storm. Etter sommeren passerer salgsverdien en milliard kroner.

Passerer milliarden i sommer

Millskvartalet med en gjennomsnittlig meterpris på 100.000 kroner har vært en suksess fra første dag. Leilighetene rives bort og det er de dyreste som går først.

Publisert Sist oppdatert

Det første trinnet i boligprosjektet med 149 leiligheter som Heje-familien gjennom selskapet Agra, Stein Erik Hagens Canica og Bøhler-familiens Macama står bak i Sofienberggaten 21-23, ble lagt ut for salg i fjor sommer. De fleste leilighetene var fastpriset, med unntak av de dyreste sju i sjuende etasje. Etter budrunder ble den dyreste av dem solgt for 144.000 kroner per kvadratmeter, en 77 kvadratmeter stor leilighet i to etasjer med to takterrasser.

Nå er det siste salgstrinnet ute, og også her er det kamp om de dyreste. Når Estate Nyheter ringer har Julian Hahn i DnB Eiendom nettopp avsluttet en budrunde om toppleiligheten.

– Den 79 kvadratmeter store boligen gikk for 10.6 millioner kroner inkludert garasje. Det er 134.000 kroner per kvadratmeter. Snittprisen per meter i Millskvartalet totalt kommer til å ligge på rundt 100.000 kroner, omtrent 20.000 mer enn snittet på Grünerløkka, sier han.

Hittil er 128 leiligheter lagt ut i markedet og byggingen har startet. 81 av dem er allerede solgt. I salgstrinn fire som er lagt ut nå selger de 40 prosent på salgsstart. Snittprisen i dette bygget er ca 107.000 per kvadratmeter, noe som gjør at Hahn er godt fornøyd.

– Vi har brukt mye tid i tidligfase i prosjektet for å kna og utforme optimale planløsninger for leilighetene. Det er et godt marked og vi har klart å oppnå veldig gode priser. Det er de dyreste og mest spektakulære leilighetene som går først og målgruppen er voksne folk som kjøper for å bo. Men det er flere yngre kjøpere også, og felles for mange er at de bor eller har bodd på Løkka før. Vi har dessuten noen  utenlandske kjøpere, påpeker han.

Millskvartalet skal stå ferdig i løpet av 2021. Det høyeste av de fem husene blir på sju etasjer med takterrasse, i tillegg blir det noe næring i første. Inkludert i kvartalet er også Agras hovedkontor ut mot Sofienberggata som allerede har blitt totalrehabilitert og fortsatt er en kontorbygning. Her skal blant andre restaurant Bon Lio inn på hjørnet ut mot Toftesgate.

Verdien av leilighetene som er lagt ut for salg nå beløper seg til snaut 949 millioner kroner.

– Når hus fire kommer over sommeren er det lagt ut boliger for over en milliard kroner. Dette prosjektet bidrar til å gi Grünerløkka et ytterligere løft. De som kjøper setter stor pris på den sentrale beliggenheten ved Sofienbergparken, og i takt med urbaniseringen i samfunnet generelt ser vi at flere og flere vil bo tett på de fasilitetene som allerede er i bydelen- her har du nærhet til absolutt alt. Alt i alt er dette et vellykket prosjekt og et av dem som selger best i sentrum om dagen, sier Hahn.

Det har lenge vært vanlig at den yngre målgruppen ofte titter på og ønsker å kjøpe brukte leiligheter for så å pusse dem opp. I Millskvartalet og andre nybyggboligprosjekter ser Hahn et litt overraskende trendskifte.

– Flere i den yngre målgruppen velger å kjøpe nytt i stedet for å pusse opp og gjøre noe til sitt eget. Jeg har inntrykk av at folk nå er mer opptatt av hva de kjøper, hva de faktisk får for pengene sine og de vil ha lave vedlikeholdskostnader. Ved å kjøpe nytt slipper de å tenke oppussing på mange år, poengterer han.

I 1885 grunnla Knud Knudsen Heje Agra Margarinfabrik (senere Mills) i Sofienberggata. Det er AF Gruppen som bygger de fem husene på det sju mål store industrikvartalet ved Sofienbergparken i flere år, med en totalentreprise verdt 400 millioner kroner før moms.

Det er Scandinavian Development som har ansvaret for regulering og ideutvikling, og Constructive Development har prosjektstyring.

Powered by Labrador CMS