– HER SKAL BYEN LIGGE: I anledning av at det er 400 år siden Kristian IV fastslo at «her skal byen ligge» etter bybrannen, vli Oslo Urban Week løfte Kvadraturen med en rekke arrangementer for befolkningen.

Oslo Urban Week skal sparke liv i Kvadraturen

Ambisjonene er store når Oslo Urban Week skal arrangeres i Kvadraturen denne høsten.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag samlet vertskapet til Oslo Urban Week en rekke av sine medlemmer for å sparke i gang vertskapet for årets konferanse. Det er i anledning av at det er 400 år siden Kristian IV slo fast at «her skal byen ligge» etter den store bybrannen at Oslo Urban Week legges til Kvadraturen i september.

– Kvadraturen har sovet sin tornerosesøvn altfor lenge. Det er på tide å kysse prinsessen og vekke henne til live. Vertskapet til årets Oslo Urban Week skal arrangere bylivsaktiviteter, med gatefest, takhopping og debatter, gjennom hele året slik at hele Oslos befolkning stormer til Kvadraturen mot slutten av september. Vår visjon er at Kvadraturen i 2024 igjen skal bli Oslos mest attraktive sted å bo, arbeide og oppholde seg for Oslos befolkning, sier Erling Fossen, som er Vertskapets  prosjektleder for Oslo Urban Week.

Linstow, Entra, Fram Eiendom, Anthon Eiendom, Asplan Viak, Storebrand, NORDIC, Clemens, HAV Eiendom, Eckbos Legat, Oslo Pensjonsforsikring, Geodata, Eiendomsspar, Henning Larsen, Selvaag Eiendom, Asplan Viak, NPRO og Oslo Byes Vel allerede har bekreftet at de stiller som vertskap for Oslo Urban Week. Disse skal arrangere egne eventer under konferansen eller stille opp med lokaler til disposisjon.

– Vertskapet skal aktivere bylivet gjennom hele året og legge til rette for møteplasser for hele byens innbyggere, bygge stolthet og eierskap til byens utvikling, sier Emelie Tornberg, leder av Vertskapet. 

Erling Fossen håper at arrangementet skal bli en katalysator for at Kvadraturen gjøres tilgjengelig for Oslo-folket og ser for seg både gatefest, pop-up-arrangement og samkjøring med Oslo kommunes byjubileum. Også i forkant av konferansen skal det være en rekke arrangement, både faglige og sosiale, i Kvadraturen.

– Én ide er å dele Kvadraturen inn i flere kvartaler og la de være ansvarlige for hvert sitt pop up-arrangement første halvår 2024, med både faglig og sosialt innhold, sier Fossen.

Powered by Labrador CMS