Transaksjon:

HERSKAPELIG: Blystadvillaen på Torshov i Oslo, som nå er overtatt av eiendomsselskapet ORO.
HERSKAPELIG: Blystadvillaen på Torshov i Oslo, som nå er overtatt av eiendomsselskapet ORO.

ORO kjøper ikoniske Blystadvillaen

Et selskap kontrollert av ORO overtok den 2. mai 2022 samtlige aksjer i ORO Sandakerveien 52 AS, som eier av den ikoniske eiendommen «Blystadvillaen» på Torshov i Oslo. Sammen med lokale partnere, planlegger ORO å utvikle et banebrytende nabolagshus med mat-, drikke- og overnattingsopplevelser i villaeiendommen fra 1889.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen er en kulturhistorisk direktørvilla oppført på slutten av 1800-tallet, tegnet av arkitekt Harald Olsen. På den tiden opplevde Norge sterk økonomisk vekst og villaeiendommen bærer tydelig stilistisk preg av impulser og inntrykk fra utlandet, med en særegen overdådig engelsk arkitekturstil.

– Dette er en eiendom med kulturhistorisk arv, gjemt mellom gamle lager- og industribygg, som vi nå skal utvikle til et pulserende nabolagssted. Vi bryr oss om Oslos nabolag og ønsker å videreutvikle et av kanskje byens mest underernærte områder når det kommer til gode mat-, drikke- og overnattingsopplevelser, sier Emil Tingulstad, daglig leder og co-grunnlegger i ORO Living.

ORO har de siste årene vist at de tar byutvikling på alvor gjennom kjøp og utvikling av blant annet nytt nabolagssted i Verkstedhallen på Carl Berner, kjøp av Madserud Gård på Skøyen og tidligere hotell Grims Grenka i Kongens Gate 5 i Oslo. Sistnevnte lokasjon i Kvadraturen åpner i høst et unikt overnattingskonsept med et av hovedstadens råeste utvalg av mat- og drikkeopplevelser.

DIREKTØRVILLA: Blystadvillaen ble oppført i 1889.
DIREKTØRVILLA: Blystadvillaen ble oppført i 1889.

– Det er vanskelig å ikke bli begeistret av Blystadvillaen. Jeg forstod umiddelbart at vi var nødt til å puste nytt liv i denne noe forglemte ikoniske villaen. Det er viktig at vi forvalter eiendommens arv og antikvariske verdier, og det er med stor respekt jeg tar fatt på dette ærefulle oppdraget, sier Tingulstad.

Ifølge Tingulstad står ORO ovenfor en helt spesiell mulighet, hvor de kan bidra til å forbedre tilbudet og attraktiviteten til et lokalområde.

– Med dette prosjektet skal vi rett og slett utfordre oss selv til nye nivåer, avslutter Tingulstad.

WikborgRein og Berngaard har vært juridisk rådgiver for henholdsvis kjøper og selger.

ORO er en lokal eiendomsaktør som er eid av de ansatte og som kjøper, utvikler og forvalter næringseiendom i Oslo-regionen. Selskapet eier og forvalter 29 eiendommer med markedsverdi på nærliggende ni milliarder kroner, fordelt på 350.000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS