FORNØYD: Adm. direktør Eirik Thrygg og CFO Birthe Smedsrud Skeid er fornøyd med fjorårstallene i Höegh Eiendom.
FORNØYD: Adm. direktør Eirik Thrygg og CFO Birthe Smedsrud Skeid er fornøyd med fjorårstallene i Höegh Eiendom.

Økte leieinntektene med 13 prosent

Höegh Eiendom hadde 237 millioner kroner i leieinntekter i fjor og sitter nå på eiendommer verdt 13,1 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

2019 var et godt år for Höegh Eiendom, som har et samlet utleibart areal på 330 000 kvadratmeter under forvaltning. Leieinntektene økte fra 194 til 220 millioner kroner fra 2018 til 2019, og selskapet forvaltet ved utgangen av året eiendomsverdier på 13,1 milliarder kroner.

– Vi er fornøyd med veksten i leieinntektene, som forventes å fortsette i årene fremover når flere store byggeprosjekter ferdigstilles. Vi er også veldig fornøyd med overlevering av 165 leiligheter i Moss og vi leverer på visjonen om å skape levende steder som begeistrer» sier CFO Birthe Smedsrud Skeid i Höegh Eiendom.

Salget av leiligheter bidro til at Höegh Eiendom oppnådde 656 millioner kroner i salgsinntekter. Samtidig økte verdien av investeringseiendommene til 5,6 milliarder kroner etter kjøpet av Kristian Augusts gate 23 i Oslo, samt stor utviklingsaktivitet på de resterende eiendommene. Selskapets egenkapital økte med 148 millioner kroner til 3,3 milliarder ved årsslutt.

– I 2019 har vi hatt høy aktivitet. Vi hadde ved utgangen av året igangsatte byggeprosjekter for et samlet budsjett på 7,4 mrd. kroner, og har foretatt kjøp og salgstransaksjoner for mer enn én milliard. Vår store eiendomsportefølje i Oslo, Moss og Ski, gir oss god forutsigbarhet og store muligheter. Vi jobber iherdig for å få bærekraft til å bli noe mer enn bare fine ord. Dette innebærer blant annet at vi skal utnytte våre eksisterende bygg bedre. Vi ser blant annet på hvordan teknologi kan skape bedre utnyttelse av våre bygg. De mest miljøvennlige arealene er de vi ikke bygger. Vi BREEAM-NOR-sertifiserer også alle våre nybygg og vi har de siste årene også BREEAM-IN-USE-sertifisert de fleste av våre eksisterende bygg, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Les også: Lager ny plan for Landbrukskvartalet

Höegh Eiendom oppnådde et driftsresultat før verdiendringer på 237,5 millioner kroner i fjor, en økning fa 115,7 millioner året før. Etter verdiendringer på 143 millioner oppnådde selskapet er drifsresultat på 390,4 millioner. Før skatt var resultatet 298,1 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS