Aktuelt:

PROFESJONALISERING: - Norsk Eiendom er opptatt av å drive frem profesjonalisering, påpeker Stig Bech, styreleder i Norsk Eiendom. Her sammen med eks-Wiersholm-kollega Henrik Taubøll under en frokost torsdag i regi av Norsk Eiendom.

- Økte eierkostnader tvinger frem andre løsninger

- Kanskje kan utleiesegmentet være en god testarena også for proptech-løsninger.

Publisert

Norsk Eiendom hadde invitert en gruppe bransjeaktører på frokost på havna i Arendal under Arendalsuka. Nylig tiltrådt partner i Haavind, Henrik Botten Taubøll og Christian Wierød redegjorde for nye trender i utleiesektoren, etter innledning fra Stig L. Bech, partner i Wiersholm og styreleder i Norsk Eiendom.

Under innledningen viste Bech til at Norsk Eiendom nettopp har igangsatt arbeidet som bransjeforening også for profesjonelle utleieaktører, og også ansatt en talsperson og prosjektleder Ida Hjeltnes.

- Norsk Eiendom er opptatt av å drive frem profesjonalisering gjennom standardisering, myndighetskontakt og generelt kvalitetsarbeid. Kanskje kan utleiesegmentet være en god testarena også for proptech-løsninger, sier Bech.

- Stort fokus på profesjonalisering

Taubøll og Christian Wierød snakket om hvordan mange faktorer gjør at det blir vanskeligere å eie bolig. Men det kom også noen positive effekter av dette.

- Det har blitt et stort fokus på profesjonalisering i bransjen. Utleiebransjens anseelse har økt betraktelig de siste årene, sier Taubøll.

- Det tøffe markedet har også ledet til mer innovasjon rundt utleie, med stadig nye modeller rundt sosiale boformer og ulike varianter av deleie.

Taubøll forklarte at regelverket ofte har gjort det kronglete å få på plass gode løsninger, men at det er positivt at Norsk Eiendom går foran nå med en samlet løsning.

- Med økte eierkostnader kommer det også et større press for å benytte nye teknologiske løsninger. Dersom marginene blir noe lavere, vil det være større incentiver til å ha et enkelt system for adgangskontroll eller forvaltning av utleien.

Sesjonen ble avsluttet med pitcher fra de fremtredende proptech-selskapene Heime, Between og Unloc.

Powered by Labrador CMS