SOLGT: Obos vant budrunden. F.v.: Daniel Kjørberg Siraj, adm dir Ingunn Moser i Diakonhjemmet, Ingunn Andersen Randa, Obos og Runar Nygård i Diakonhjemmet Stiftelse.

Obos vant budkampen om kremtomt ved Majorstuen

Nå skal de bygge mange leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Obos har kjøpt Felt A i Diakonhjemmet Hage for å bygge boliger, ifølge en pressemelding. 

Interessen for den unike tomta har vært stor, helt siden prospektet ble presentert for markedet i april. Rundt 40 boligutviklere i 15 ulike konstellasjoner var med i budrunder, frem til Obos nå fikk tilslaget.

Salgsummen er ikke oppgitt. 

Felt A som ligger ca. 800 meter fra Majorstuen T-banestasjon er regulert til boligformål og har en utnyttelsesgrad som tilsier rundt 200 boliger. Obos starter nå detaljert planlegging av prosjektet og sikter på salgs- og byggestart i løpet av tre år.

– Denne eiendommen har en fantastisk beliggenhet mellom Majorstuen og nye Diakonhjemmet T-banestasjon. Med ny T-baneforbindelse mot Fornebu under bygging, er dette et område i spennende utvikling, sier konsernsjef Kjørberg Siraj.

Boliggiganten skal ifølge meldingen utvikle et variert tilbud av boliger som harmonerer fint med nabolaget og området rundt.

– Vi vil også se på spesielle boligtilbud rettet mot eldre og vurdere bokollektiv for en yngre målgruppe som en del av boligmiksen, påpeker Siraj.

Penger til viktige samfunnsformål

Meglerne Newsec og Hadrian Eiendom samt advokatfirmaet Sands, har ledet arbeidet med å finne en kjøper.

– Utover den meget attraktive beliggenheten har flere av boligutviklerne vært ekstra motivert fordi salgssummen skal brukes til viktige samfunnsformål i nærområde, sier meglerne Håkon Heiberg Styrvold og Robert Fjelli.

Pengene fra tomtesalget skal de neste årene bidra til å finansiere videre utvikling innenfor helse, omsorg og utdanning.

Powered by Labrador CMS