AVTALE: OBOS-sjef Daniel Siraj har inngått avtale om Solon Eiendom.
AVTALE: OBOS-sjef Daniel Siraj har inngått avtale om Solon Eiendom.

OBOS kjøper halve Solon Eiendom

OBOS og Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) inngår et strategisk samarbeid som innebærer at SBB selger Solon Eiendom-aksjene til et et selskap eid i fellesskap av SBB og OBOS.

Publisert Sist oppdatert

Som et første ledd i et nytt samarbeid mellom OBOS og SBB, har SBB solgt sine aksjer i Solon Eiendom ASA til et selskap eid i fellesskap av SBB og OBOS (Solon Eiendom Holding AS). Aksjeprisen i transaksjonen er satt til 44 kroner, som gir SBB 1,6 milliarder kroner i nettokontantvederlag. Kjøpet innebærer dermed at OBOS har sikret seg halvparten av boligutvikleren Solon Eiendom.

– Jeg er svært glad for at OBOS og SBB nå inngår et strategisk samarbeid om utvikling av gode og attraktive boliger for OBOS-medlemmer i Norge og Sverige. Solon Eiendom bygger attraktive boliger med høy kvalitet og spennende arkitektur og med en dyktig ledelse. Kjøpet bidrar til at vi oppfyller medlemmenes ønske om å prioritere mer av våre investeringer inn i kjernevirksomheten for å øke boligbyggingen og dermed styrke boligtilbudet vårt til medlemmene, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Gjennom Solon Holding skal SBB og OBOS arbeide for et samarbeid med Solon som er i samsvar med de respektive selskapenes profil; SBB innen sosial infrastruktur og eiendommer rettet mot offentlige aktører og OBOS innen forvaltningstjenester for borettslag og sameier, prosjekt- og byggeledelse, og finansiering av boligkjøp. OBOS-medlemmer i Norge og Sverige får forkjøpsrett til Solons over 8 000 framtidige boliger i Viken, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Stockholm, samt det store antall boliger som skal tas fram gjennom det strategiske samarbeidet mellom OBOS og SBB for øvrig.

– SBB har gjennom årene lært OBOS å kjenne som en langsiktig og pålitelig medlemseid boligutvikler. Derfor er vi glade for å kunne innlede dette strategiske samarbeidet hvor vi anvender våre respektive styrker. Vi skal sammen jobbe for å skape flere attraktive boliger for OBOS-medlemmer i Norge og i Sverige, samtidig som vi ser etter forretningsmuligheter som skal styrke SBBs arbeide innen sosial infrastruktur. Samarbeidet er i tråd med SBBs bærekraftsfokus, hvor vi allerede i dag har eiendomssektorens høyeste rating innen sosial bærekraft. Sammen skal SBB og OBOS bidra til sosial bærekraft og så langt som mulig benytte OBOS’ boligkjøpsmodeller i felles prosjekter projekt for å gjøre boligene tilgjengelige for så mange som mulig, sier Ilija Batljan, konsernsjef og grunnlegger av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Powered by Labrador CMS