VISER ARBEIDET: En rekke elektrikere viser frem yrket i en ny workplace-reality.

Ny workplace-reality skal løfte håndverkeryrket

– Vi må ta nye grep for å sørge for god rekruttering fremover, sier Sven Arild Bransdal i El-Proffen.

Publisert

Han viser til at NHOs kompetansebarometer viser at 67 prosent av medlemsbedriftene i landsforeningen Nelfo sliter med å få tak i den kompetansen de trenger og at det er mangel på elektrikere i Norge. 

For å jobbe med å øke anerkjennelsen av yrket har TV-kanalen Heim TV i samarbeid med El-Proffen produsert den nye workplace-realityserien Elektrikerne, som hadde premiere torsdag kveld.

Gjennom ti episoder skal seerne få følge elektrikernes verden, fra oppdrag i norske hjem til de mest eksotiske arbeidsplassene og bak infrastrukturen som holder samfunnet i gang.

– Elektriker er et av de mest spennende og varierte yrkene man kan utdanne seg til, og vi er mange som har stor kjærlighet for faget. Likevel ser vi, som mange andre håndverkerdisipliner, at vi må ta nye grep for å sørge for god rekruttering fremover. Resultatet har blitt til denne flotte serien som for første gang inviterer seerne inn i den interessante arbeidshverdagen vår, forteller Sven Arild Bransdal, markedssjef i El-Proffen.

Han forteller at formålet med serien er å vise frem den fagligheten som kreves for å løse oppdrag som for mange befinner seg gjemt bort bak vegger eller i skap som ingen andre har lov til å åpne.

– Elektrikerne er en del av en litt stille gruppe hverdagshelter som ikke er redd for en støyt, og heller ikke noen støt, på veien, fortsetter Bransdal.

– Heim TV er kanalen som fokuserer på hjem, interiør og bolig. Derfor var det naturlig å lage en serie om elektrikere som vi alle trenger for å varme opp og belyse våre hjem. Vi gleder oss stort til å vise frem denne nyskapende serien som vel er den første i sitt slag som går på innsiden av elektrikeryrket. Her møter vi de fagekspertene som jobber høyt og lavt, inne og ute, hele året, for bokstavelig talt å koble oss alle sammen, forteller Henrik Lund, COO i Heim-TV.

Heim TV distribueres i alle basispakkene i Norge, det vil si Altibox, Allente, Riks TV, Telenor og Telia, samt online via Strim og T-W. Produksjonen er gjort av Tellus Works Television på oppdrag fra Heim TV.

Powered by Labrador CMS