Juss:

REDEGJØR FOR NY KOMPENSASJONSORDNING: Partner og advokat Anette Thunes og partner og advokat Jacob Solheim i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen. (Foto: Erik Burås/StudioB13)
REDEGJØR FOR NY KOMPENSASJONSORDNING: Partner og advokat Anette Thunes og partner og advokat Jacob Solheim i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen. (Foto: Erik Burås/StudioB13)

Ny kompensasjonsordning for reiselivet og betydningen for leieforhold (+)

For fire uker siden foreslo regjeringen en ny kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. I går kom Regjeringen med detaljer om hvordan ordningen blir.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen la mandag 21. september frem nye forslag til hjelpetiltak for næringer som er akutt rammet av myndighetenes koronatiltak. Reiselivet er blant næringene som er hardest rammet av smitteverntiltak og reiserestriksjonene. Et av tiltakene er en egen kompensasjonsordning for reiselivet. I går - den 20. oktober - kunngjorde Regjeringen noen detaljer om ordningen.

Ordningen vil gjelde for perioden 1. september til 31. desember 2020 og utbetaling vil skje som en samlet engangsutbetaling i 2021.

Ordningen vil gjelde for overnattingsbransjen, serveringsbransjen, formidlingsbransjen (som reisearrangører og lignende), og deler av bransjene for passasjertransport og opplevelser. Messe- og konferansearrangører er også innlemmet i ordningen. Søker må ha hovedinntekt fra slike virksomheter. Det er således en rekke leietakere som fortsatt har mulighet til å søke om støtte.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.