MAJORITET: Etter oppkjøpet er Nrep den største aksjonæren i polske 7R.
MAJORITET: Etter oppkjøpet er Nrep den største aksjonæren i polske 7R.

Nrep kjøpte eiendom for to milliarder i Polen

NREP ble i dag hovedaksjonær i Polens nest største aktører innen logistikkeiendom, 7R. Selskapet kontrollerer nå 80 prosent av aksjene.

Publisert

Investeringen på 200 millioner euro, ca. to milliarder kroner, skjer gjennom NSF V-fondet, og skal brukes til å styrke 7R ytterligere.

Den gir også et sterkt fotfeste i det voksende polske logistikkmarkedet, og kompletterer Nreps nordeuropeiske logistikkavdeling Logicenters til en total logistikkportefølje på 4,2 millioner kvadratmeter i fem land, ifølge en pressemelding.

Partnerne har som mål å vokse videre, og bygger på dagens porteføljen på 1,8 millioner kvadratmeter fordelt på 36 eiendommer.

7Rs portefølje er lokalisert flere steder i Polen og betjener selskaper i ulike bransjer, inkludert logistikkoperatører, lett produksjon, e-handel og bilindustrien. I porteføljen ligge både store logistikkparker og mindre urbane anlegg for småbedrifter. Selskapet har for tiden mer enn 4 millioner kvadratmeter i pipeline rundt om i Polen.

– 7R har en sterk posisjon i markedet, og prioriteringer som er i tråd med våre verdier. Dette kjøpet gir oss en god mulighet til å fokusere på avkarbonisering på en stor portefølje og redusere CO2-utslipp, samt få tilgang til en betydelig pipeline i et marked som fortsatt har etterspørsel etter leietakere, sier Jens Petter Hagen som leder NREP Norge og NSF V-fondet.

Han påpeker også at avtalen gir Nrep en sterk posisjon i det polske logistikkmarkedet med optimal beliggenhet for distribusjon i Europa.

Nrep ble rådgitt av Linklaters, PwC, EY, JLL og Savills, mens 7R var representert av Cushman & Wakefield, KKW Legal og Rymarz Zdort Maruta.

Powered by Labrador CMS