LEIER: Etter å ha bygd dette anlegget selger eieren seg ut.

Selger nybygget sitt for å leie i stedet

Nordisk Renting inngår 15-årig avtale med Norsk Bibliotektransport (NBT).

Publisert Sist oppdatert

Nordisk Renting vokser i Norge med ny kunde og et nybygg på 8.100 kvadratmeter Larvik ifølge en pressemelding. Dette innebærer at NBT selger sitt nye bygg  i Ringdalskogen Næringspark mellom Larvik og Sandefjord til dem og signerer en 15-års avtale. Avtalen inkluderer også en kjøpsopsjon for å sikre forutsigbarhet og et langsiktig samarbeid med det nybygde logistikkanlegget. 

Salgssummen er ikke oppgitt.

– Nordisk Rentings løsning med kjøpsopsjon passer oss godt. Anlegget har en strategisk adresse for vår virksomhet og en god, fremtidsrettet standard, sier daglig leder Christian Narmo i NBT.

Nordisk Renting som er heleid datter av svenske Nordisk Renting eies av britiske NatWest. Forretningsideen er å skape skreddesydde løsninger som muliggjør et langsiktig forretningsforhold.

– Vi fortsetter veksten vår i Norge med en ny kunde og en strategisk eiendom. Dette kjøpet er i tråd med vår strategi hvor vår rolle er å være en kapitalpartner til større bedrifter og offentlige institusjoner, sier administrerende direktør Anna Hallsten.

Nordisk Rentings  På denne måten kan kundene/leietakerne optimalisere kapital og kostnader over tid, samtidig som de opprettholder driftskontroll og eierkontroll over strategisk viktige eiendommer gjennom kjøpsopsjoner.

Nordisk Renting ble bistått i transaksjonen av Vika Project Finance. Advokatfirmaet Wiersholm har vært juridisk rådgiver.

NBT er heleid av Biblioteksentralen SA som eies av Norges kommuner og fylkeskommuner.

Powered by Labrador CMS