STORE MULIGHETER: Max Barclay i Newsec ser store muligheter for den nye Investment Management-satsingen.

Newsec med norsk satsing på syndikering

Newsec starter med syndikering i Norge gjennom Investment Management. Ole-Christian Rustad skal lede den nye satsingen gjennom en partnermodell.

Publisert Sist oppdatert

Nordens største eiendomsrådgiver har allerede bistått internasjonal pensjonskapital med Investent Management (IM) i Sverige, Finland og i nyere tid Danmark, og nå er Newsec klar for en norsk satsing på det attraktive syndikeringsmarkedet.

– Syndikering er en stor del av det norske eiendomsmarkedet og vi ser at Norge er et naturlig sted å rulle ut vår IM-modell hvor kundene tilbys en totalleveranse som har store likhetstrekk med den norske syndikeringsvirksomheten. Vi vil ta ansvar for å skape en investeringsstrategi, finne kapital og gjennomføre kjøpet. Vår IM er i praksis det samme som syndikeringen i et norsk perspektiv, sier Newsecs Deputy CEO, Max Barclay til Estate Nyheter om satsingen.

Han forteller at Newsec har et bredt nettverk med internasjonale investorer, men at de også vil få inn norske investorer til eiendomsprosjektene.

– Vi ser for oss at vi kan tilrettelegge eiendomsprosjekter i hele Norden med utgangspunkt i vårt Norske kontor og lokale investorer. Samtidig er det en utstrakt ambisjon å tilby pensjonskapitalen vi arbeider for i det øvrige Norden en plattform for investeringer i Norge. Det er et økende behov for denne typen tjenester, sier Barclay.

Virksomheten i Norge organiseres i en partnermodell under ledelse av Ole-Christian Rustad. Ambisjonen er å bygge opp et konkurransedyktig miljø med hele Norden som nedslagsfelt.– Vi skal begynne med et lite team med fire til seks personer. Og så har vi også andre virksomheter i Newsec som kan ta hånd om eiendommene etter at de er kjøpt, sier Barclay.

Han mener timingen er god for den nye satsingen.

– Med mindre renteforskjeller, gunstig kronekurs og lav arealedighet, registrerer vi at flere ser på det norske markedet som et interessant plasseringsalternativ. Vi ser nå flere inter-nordiske investorer, sier Barclay.

Powered by Labrador CMS