OPP: – Lettelser i utlånsforskriften, lav arbeidsledighet og høy pandemisparing bidro til at boligprisene økte, sier Hilde Karoline Midsem
OPP: – Lettelser i utlånsforskriften, lav arbeidsledighet og høy pandemisparing bidro til at boligprisene økte, sier Hilde Karoline Midsem

Borettslagprisene økte 2,7 prosent fra Q1 til Q2

Etter et betydelig fall fjerde kvartal i fjor, har borettslagsprisene økt gjennom første halvår i år.

Publisert

Prisen på borettslagsboliger økte 2,7 prosent fra første til andre kvartal i år. Prisveksten i andre kvartal var betydelig sterkere enn i første kvartal, da prisene økte med 1,8 prosent. Det viser NBBLs kvartalsvise prisstatistikk for borettslagsboliger.

– Lettelser i utlånsforskriften, lav arbeidsledighet og høy grad av sparing under pandemien bidro til at boligprisene økte første halvår i år. Dette til tross oss for høyere renter og svak kjøpekraftsutvikling, sier sjeføkonom Hilde Karoline Midsem i NBBL i en pressemelding.

Etter et betydelig fall fjerde kvartal i fjor, har borettslagsprisene økt gjennom første halvår i år. Som følge av nedgang i fjor høst var prisen på borettslagsboliger 0,5 prosent lavere i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Større prisfall enn normalt

– Boliglånrenten skal videre opp fra dagens nivå. Norges Banks anslag på renten fremover i deres juni-rapport var nok høyere enn mange hadde sett for seg. Det vil isolert sett virke dempende på boligprisene. Derfor venter jeg at boligprisene vil falle noe mer enn normalt i høst, påpeker Midsem.

Nøkkeltall

Gjennomsnittlig totalpris: 4,005 millioner kroner.

Endring i totalpris fra Q1 2023: 2,7%.

Gjennomsnittlig kjøpesum: 3,692 millioner kroner.

Endring i totalpris fra Q2 2022: Minus 0,5%

Gjennomsnittlig fellesgjeld: 313.000 kroner.

Andel fellesgjeld av totalpris: 8%.

Omsatte boliger i utvalget: 2.444.

Powered by Labrador CMS