MøllerGruppen kjøper Coop-eiendommen

Publisert Sist oppdatert

Coop Norge har solgt eiendommen Coop Logistikksenter på Bergmoen i Ullensaker. Kjøper er Gardermoen Log Invest AS, et nyopprettet selskap eid av MøllerGruppen Eiendom AS og Stokke Industri III AS.

Estate Nyheter har tidligere skrevet at prisen skal ligge rundt 1,3 milliarder kroner.  

Les også: Raser over DNB-transaksjon

Salget av eiendommen påvirker ikke driften ved Coop Logistikksenter, opplyser Coop. Det er kun tomten og bygningen som er solgt, Coop Norge eier selve lagersystemet, og har inngått langsiktig leiekontrakt med Gardermoen Log Invest AS. 

Coop Logistikksenter skal fortsatt være Coops hovedlager og ha funksjon som knutepunkt i Coops logistikkvirksomhet.

Les også: Selger logistikk for 2,5 milliarder

– Vi er meget godt fornøyd med avtalen vi nå har inngått med Gardermoen Log Invest AS. Vår kjernevirksomhet er handel, og vi har til nå hatt en uforholdsmessig stor andel av vår kapital bundet i lagereiendom. Dette salget er dermed et strategisk riktig valg for oss, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre detaljer fra avtalen.

Les også: – Blir nytt toppår

Les også: Entra selger i Tromsø

– Coop Logistikksenter på Gardermoen passer godt inn i vår strategi om å bygge en stor og godt diversifisert eiendomsportefølje som del av Møllerfamiliens langsiktige kapitalforvaltning. Med en så stor eiendom, med lang og trygg kontantstrøm på plass i porteføljen, kan vi rette ressursene våre mot mer utviklingsrelatert verdiskapning. Vi skal blant annet utvikle Harbitz Torg på Skøyen til et nytt, attraktivt strøk med nærmere 60.000 kvadratmeter bolig, kontor og handel, sier administrerende direktør Ola T. Gjørtz i MøllerGruppen Eiendom.

Coop Logistikksenter er et av Europas mest moderne lagre. Det er fullautomatisert og har et lagervolum på 1,25 millioner kubikkmeter. Lageret har et leieareal på 54.000 kvadratmeter BTA og er 27 meter høyt. Hver dag behandles 500.000 kolli ved lageret, og 300 trailere laster og losser hvert døgn varer ved de 79 kjøreportene.

Les også: Storsalg i Nittedal

Les også: – Det nærmeste vi kom et røverkjøp

Eiendommen er Coops største enkeltprosjekt noensinne med en samlet investeringsramme på ca. 1,5 milliarder kroner. Anlegget ble tatt i bruk i høsten 2013 og var fullt operativt høsten 2014. Ca. 400 medarbeidere jobber ved Coop Logistikksenter.

Les også: Solgt til amerikansk gigant

 

Powered by Labrador CMS