KAN UTVIKLES: Xpanorama ser muligheter for tomten som huset Moelvens gamle distribusjonssenter.

Kjøper 100 mål stor tomt fra Moelven

Det Ski-baserte eiendomsselskapet Xpanorama har kjøpt en industri- og næringstomt i Spydeberg.

Publisert

Moelven Industrier har brukt tomten som distribusjonssenter og til mindre industriformål frem til 2018. Adressen er Spydebergveien 143.

– Dette er en tomt med en god og strategisk beliggenhet. Vi tenker den egner seg særlig godt som lager, logistikk, service, industri og plasskrevende handel. Her er det ikke bare plass til lokale brukere, men nasjonale og internasjonale brukere med store arealbehov, sier styreleder Atle Andresen i Xpanorama.

Han eier eiendomsutvikleren sammen med Tommy Schierning og Steinar Sæter. Selskapet har utviklet eiendom i Ski-området i flere år, og har blant annet utviklet Ski Panorama under utvikling. Xpanorama utvikler også Solberggrenda og Vardåsen, som utvikles sammen med Varde Eiendom. De inngikk også et samarbeid med boligutvikleren Veslefrikk Eiendom om å utvikle Lensmannsgården i Ski, som har 17 mål tomt.

– Vi tror Spydeberg-tomten er en spennende investering og ser frem til å konvertere den nedlagte fabrikken til Moelven til ny næringsaktivitet. Beliggenheten er svært sentral i et etablert næringsområde like ved E18 og kun drøye fire mil sørøst for Oslo. Tomten er stor og egnet for blant annet logistikk, et eiendomssegment vi tror vil vokse betydelig i flere år fremover, sier Andresen.

SH Prosjekt er engasjert for å bistå med reguleringsprosessen i Indre Østfold kommune.

Powered by Labrador CMS