FRIR TIL NORDMENN: Managing Director Nicolas Kozubek vil ha flere nordmenn tilbake til MIPIM i Cannes.
FRIR TIL NORDMENN: Managing Director Nicolas Kozubek vil ha flere nordmenn tilbake til MIPIM i Cannes.

MIPIM på frierferd i Norge: ESG-satsing og muligheter i boligmarkedet

MIPIM vil ha flere nordmenn til verdens største eiendomsmesse. I år blir det ekstra fokus på ESG og en ekstra dag dedikert til nye boligmodeller og trender i boligmarkedet.

Publisert

Managing director Nicolas Kozubek for MIPIM har vært på frierferd i Norge og Sverige for å markedsføre verdens største eiendomsmesse. Tidligere var det fullt av norske og svenske eiendomsaktører på messen i Cannes da den ble avholdt i mars, men etter covid har ikke de nordiske selskapene vært like lystne på å reise sørover for å møte internasjonale bransjekolleger.

Nicolas Kozubek forteller at han har vært i Norge og Sverige fordi MIPIM vil ta opp tråden igjen med markeder som er viktige for dem.

– Det har vært viktig å forklare de mange grepene som MIPIM har tatt når det gjelder bærekraft, med fire hovedområder i fokus: Minimering av avfall, reduksjon av CO2-avtrykket, mangfold, likhet og inkludering og sosial effekt. Vi kommuniserte både våre handlingsplaner og hva vi har oppnådd. Men vi trenger å få med alle MIPIM-partnerne for å flytte nålen i riktig retning, sier Kozubek.

Han legger til at MIPIM også ønsket å gå dypere inn i hvilke bærekrafttemaer som er viktige i de lokale markedene, blant annet for å finne ut hva som utgjør en forskjell i Norge og Sverige, hva de har oppnådd og hva som er hindrene for videre utvikling.

– Vi er overbevist om at en global akselerering av den grønne agendaen krever samarbeid ved å dele resultater, erfaringer og beste praksis. I så måte har de nordiske landene en viktig rolle å spille, sier Kozubek.

– Det har vært et fall i antall deltakere fra Norge i MIPIM etter covid. Hva har MIPIM å tilby norske eiendomsfolk i 2024?

– Kjernen i MIPIM er at vi tilbyr en uovertruffen mulighet til å knytte bånd med beslutningstakere fra en rekke land og regioner, enten det er fra perspektivet til en bedrift eller fra perspektivet i en læresetning. Samarbeid er nøkkelen, og norske eiendomsfolk har en stemme som trenger å bli hørt på den internasjonale scenen, fortsetter MIPIM-toppen.

Nytt av året er at MIPIM starter allerede mandag den 11. mars med en summit som har fått navnet «Housing matters!».

– Vi er overbevist om at det er rom for å organisere et internasjonalt forum som ikke fokuserer på tekniske og juridiske begrensninger, men heller tar for seg fremvoksende trender, nye forretningsmodeller, som for eksempel co-living, og byboeres forventningene til byene som trolig vil bli enda tettere i fremtiden, sier Kozubek.

 

Powered by Labrador CMS