UKRAINA: Tor Fredrik Müller i Ukraina.

Min Lørdag med Tor Fredrik Müller: Bruker nesten all fritid på hjelpearbeid til frontlinjen i Ukraina

Administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property starter lørdagene med en god frokost og en tur på ett av Bergens byfjell.

Publisert

Hva gjør du på lørdag? 

– Lørdag er favorittdagen i uken, og den starter alltid med en god frokost før en tur på ett av våre flotte byfjell med fruen og våre to settere, deretter handle inn masse godt og nyte kvelden hjemme. Om vinteren er det gjerne på hytten i Vestlia / Geilo og sommeren på Bjorøy.

Hva er din lidenskap? 

– Min lidenskap utenom familie og jobb er Helsehjelp Ukraina. Stort sett all fritid går med til å organisere innsamlinger av medisinsk nødhjelp og levering av dette til saniteten ved frontlinjen i Ukraina. Siden krigen startet, har vi samlet inn og levert medisinsk utstyr bestående av spesialbygde 40 tonns mobile operasjonsstuer, evakueringskjøretøy, blodtransfusjonsklinikker, mobile tannhelseklinikker og medisinsk forbruksmateriell m.m. til verdier for nærmere kr 150 mill. 

Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste? 

– Mitt lykkeligste øyeblikk utenom familie, var da vi overleverte vår første mobile operasjonsstue til våre ukrainske venner som kjemper i frontlinjen hver eneste dag. Den behandler opptil 100 sårede soldater hver eneste dag, og vi har ytterligere 3 slike under produksjon.

Hva er det villeste du har gjort?

– Det villeste jeg har gjort egner seg absolutt ikke på trykk. Fallskjermhopping, dykking med hai, og friklatring var spennende, men ikke i nærheten av det villeste jeg har gjort J.

Hva er ditt forhold til kunst? 

– Kunst og kultur har blitt en viktig del av jobben min, og er helt avgjørende for en vellykket byutvikling. Eiendommene våre har blitt et fint utstillingsvindu for noeav samlingen til EGD Holding. Våre største pågående investeringer og utviklingsprosjekter handler om å legge forholdene til rette for og videreutvikle kunst- og kulturtilbudet i Bergen. Kulturkvartalet Verftet, Byarena og Bergen Kjøtt er noen eksempler på dette.

Hva med vin?

– Jeg er glad i vin og vet hva jeg liker, men er på ingen måte noen ekspert. 

Favorittrestaurant?

– Min favorittrestaurant er Le Benjamin, fantastisk sjøkreps og god atmosfære. Gleder meg imidlertid stort til Gaptrast skal åpne om et par uker i vårt nye bygg i Baneveien 16, og regner med at dette blir min og alle andre sin nye favorittrestaurant i Bergen.

Hva er din guilty pleasure?

– Det må være Netflix og digg med fruen når anledningen byr seg, og en Japansk Whisky en gang i blant. 

Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

– Privat ville jeg ikke kjøpt utleiebolig, det er andre investeringer som gir bedre og tryggere avkastning nå. Det kan imidlertid være aktuelt å vurdere nye former for boligutleiekonsepter i EGD Property.

Powered by Labrador CMS