BYR PÅ SEG SELV: Salman Saeed ble nylig administrerende direktør i Rebus Stor-Oslo AS. Han har mange spennende historier både fra jobb og privat.

Min lørdag med Salman Saeed: Får energi av andre mennesker

Han deler ville historier fra tiden i WeWork, når han er på sitt lykkeligste og hva besøk til 51 land har gjort med han.

Publisert

Hva gjør du på lørdag?

Akkurat for øyeblikket befinner jeg meg jo på Lankawi i Malaysia, men jeg kan dessverre ikke si at det er en vanlig lørdagstilværelse. På lørdager er det ofte en sen brunsj med samboeren, enten på fjellet i Hemsedal, eller nede i Bispevika. Er vi på fjellet blir det enten tur ut i langrennsløypa eller i anlegget med snøbrett på bena. Dersom jeg befinner meg i byen er det ofte ut og spise med venner på kveldstid, etterfulgt av en tur ut for å sjekke livet. Nå har jeg jo mange venner som driver innen mat og uteliv - så jeg er ofte også programforpliktet til å glimre med min tilstedeværelse.

Hva er din lidenskap?

Familie, venner, gode kulinariske opplevelser, reiser; kultur og historie, samt ikke minst er jeg lidenskapelig opptatt av å skape ting og løse problemer i arbeidssammenheng. Videre får jeg jo energi av andre mennesker, så å treffe folk og lære av andre er også noe jeg kan kalle lidenskap. Er vel sikkert en grunn til at jeg tok initiativ til å starte opp Ung i Næringseiendom i sin tid.

Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

Nå tilbringer jeg jo mesteparten av tiden min med familien min, samt ikke minst på arbeidsplassen - altså hvis du ser bort ifra de siste månedene hvor jeg har vært mellom to jobber og det har gått mye i Kevin Costner og Yellowstone på Netflix.

Så hvis familie og jobb tas ut av ligningen vil jeg vel si at at det er gjennom reiser og opplevelser jeg er på mitt lykkeligste. Jeg har vært så heldig å fått reist til 51 ulike land, jeg har vært på alle kontinenter og har fått sugd til meg utallige mange ulike kulturer og levemåter. Det er først når man har vært heldig og fått reist litt at man kan reflektere litt over hvor lite Norge er i det store bildet. Det gjør en kanskje litt mer ydmyk.

Hva er det villeste du har gjort?

Det tror jeg ikke passer inn i denne spalten her på Estate.

Men noe av det villeste jeg har opplevd i arbeidssammenheng var da jeg akkurat hadde begynt å WeWork og ble uten noe særlig forvarsel flydd til LA, hvorpå jeg fikk oppleve en privat konsert med Red Hot Chili Peppers på Microsoft Arena i LA (kapasitet på mange tusen, men vi var kun en håndfull, inkludert Henrik Taubøll og meg selv) samt en etterfølgende paneldebatt med Ashton Kutcher og P.Diddy. Dagen etter, da et par hundre av kollegene hadde flydd inn fra hele verden, var vi på Universal Studios i LA, hvor hele parken med kapasitet på mange tusener, var lukket for vårt følge med et par hundre stykk. Tiden i WeWork var generelt igrunn litt slik, mye spontane reiser, mange overraskelser, tidvis uforutsigbarhet (som hører med i en startup), ekstreme forventninger til den enkelte, samt ikke minst at jeg hadde over 240 reisedøgn både i 2019 og i 2020.

Hva er ditt forhold til kunst?

Kan ikke si at jeg er noen stor fagperson innen kunstens univers. Har dog noen venner som driver noen kunstgallerier, og det hender at jeg har blitt lurt i mine svakere øyeblikk. Skal dog sies at disse kjøpene hittil har vist seg å være lukrative. Ellers gjelder det vel å ha kunst som innbo? Det vet vel de som har reist til Sveits alt om. På veggen hjemme henger det malerier malt av en av mine nærmeste venner, som er meget god innen pop-kunst sjangeren!

Favorittrestaurant?

Nå bor jeg jo faktisk i det jeg vil kalle hovedstadens matmekka, altså Bispevika, og her er det utallige mange gode restauranter som fortjener hedersbetegnelsen som min favorittrestaurant. Med fare for å miste min VIP behandling hos enkelte av driverne lar jeg være å nevne en spesifikk en, men det er bare å sjekke ut området på google maps!

Hva er din guilty pleasure?

Kebab i pita. I heimen har vi nå gått over til å ikke spise ultraprosessert mat, så det er en stund siden jeg har fått kost meg med en god gammeldags kebab fra New Winnys (de som vet, de vet). Da det også er en viss fare for at samboeren min leser dette, har jeg lyst til å bare tydeliggjøre at jeg har klart meg bra i dietten så langt, uten tilbakefall!!

Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

Jeg har en utleiebolig, ikke så bra yielcase i dagens marked - men når det er snakk om så lite volum, med beskjeden giring - så ser jeg ingen grunn til å selge, så lenge jeg har tro på vekst i boligprisene sentralt (selv om yielden da blir enda dårligere). Dessuten ligger den et steinkast unna der jeg selv bor, så jeg er godt kjent og trygg på området og beliggenheten.

Powered by Labrador CMS