Peder Nærbø spiller gjerne golf på lørdagene med Kristoffer Ventura og Victor Hovland.

Min lørdag med Peder Nærbø: Ekstremlykke i upreppet skianlegg

Bulk-eier Peder Nærbø storkoste seg da han cruiset forbi kompisene på snowboard i upreppede løyper i Alpene og tar gjerne en runde golf med Victor Hovland og Kris Ventura.

Publisert

Hva gjør du på lørdag?

Jeg bor for tiden i golf-hovedstaden, Jupiter, i Florida, så er svaret «spiller golf». Helst med kona og sønnen min på 17 år, men om det dukker opp en Kris Ventura, Viktor Hovland, Rory McIlroy eller Tiger Woods i flighten så funker det også.

Hva er din lidenskap?

Bærekraft! Bulk var tidlig i gang med å flytte logistikken ut av Oslo for å bedre luftkvaliteten der, men nå er vi i ferd med å endre tyngdepunktet for globale digitale tjenester slik at de kan benytte fornybar energi, redusere kraftforbruk og samtidig skape en fremtidsrettet industri i Norge.

Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

Lykke kan være korte øyeblikk, men også lengre stunder og heldigvis har det vært mange slike. Det lykkeligste jeg har vært var kanskje dag to på en topptur-helg i de sveitsiske alper med noen ivrige og veltrente ski-kompiser. Første dag hang jeg etter fordi jeg var i skikkelig dårlig form. Jeg var den eneste med split-board og fikk tyn for å bruke mye tid til å koble brett og bindinger sammen etter at fellene var tatt av. Når vi våknet dag to hadde det snødd 40-50cm. Så mye at det var umulig å tråkke spor oppover i fjellet og vi måtte bli værende i det upreppede skianlegget. Jeg tror denne ekstreme lykken kom i øyeblikkene der jeg på snowboard cruiset på toppen av pudderet forbi de svette, strebende og slitne kompisene som senere måtte tåle at jeg harselerte med de resten av turen.

Hva er det villeste du har gjort?

Jeg har alltid utfordret meg selv til å strekke strikken ganske langt og når jeg var yngre ville jeg stupe dobbelt så høyt som alle andre. Å stupe fra 22 meter var ganske vilt der og da, men i ettertid tror jeg ikke det slår å signere byggekontrakt for en 7.600 kilometer trans-Atlantisk fiberkabel for å koble Norge til USA, Irland og Danmark. Bulk hadde begynt å bygge fiber for å koble sør-Norge sammen, men det var ganske vilt å satse på å gi norsk vannkraft global rekkevidde ved å veksle vår strøm til data i norske datasentre.

Hva er ditt forhold til kunst?

Kunst for meg dreier seg om følelser. Jeg har for eksempel vært heldig og bli kjent privat med en kunstner som maler flotte fargerike malerier. Han gir meg alltid positiv energi når vi treffes, så den energien finner jeg igjen når jeg ser hans malerier på våre vegger. Det har derfor blitt mange.

Hva med vin?

Jeg elsker fyldig vin og favorittene kommer gjerne fra Tempranillo druen i Spania. Den minner meg litt om meg selv – har dårlig tid. Den modnes nemlig tidlig. Åpner jeg en flaske fra Vega-Sicilia derimot, har jeg ingen hast med å drikke den. Da nytes hver dråpe.

Favorittrestaurant?

Skulle ønske jeg hadde en, men siden jeg elsker spansk vin havner favorittene ofte i «steak-house» kategorien.

Hva er din guilty pleasure?

Det er nok å forsyne meg av konas bortgjemte pose med m&m’s.

Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

Nei. Jeg liker å ha investeringene mine i industrieiendom med høy fleksibilitet der beliggenhetene er relevante i gode og dårlige tider. Det var strategien når vi startet Bulk i 2006 og det har tjent oss godt igjennom sterke og svake sykluser. Min entusiasme for industrieiendom dreier seg også om å forstå driverne i nisjen. Finansiell risiko vil tvinge frem transaksjoner i større grad der det er passiv porteføljeforvaltning så Bulks fokus er å være svært aktive og skape kontinuerlig nye bygg. Det gir oss innsikt i kundenes behov på en svært god måte og at vi sitter med en av de mest moderne porteføljene til enhver tid.

Powered by Labrador CMS