DAME MED GUTS: Etter mer enn 20 år som advokat og partner i større advokatfirma startet Line Ravlo-Losvik et nisjefirma innenfor næringseiendom i november, Apex Advokatfirma. Foto: Fotograf Roger AS

Min lørdag med Line Ravlo-Losvik: – Jeg elsker champagne!

Losvik elsker champagne, lakris og det å reise. Champagne drikker hun til all slags mat, derimot styrer hun unna en del av «paradisøyene». Advokaten har vært så heldig og besøkt land som Ukraina og Palestina – steder man ikke kan reise til på lang tid.

Publisert

– Hva gjør du på lørdag? 

– På lørdag håper jeg å tilbringe litt tid med sønnen min som er 17 år. Jeg håper at vi kanskje kan gå på ski, men det blir i stor grad opp til han hva han har lyst til. Som tenåringsmor er jeg glad for å kunne tilbringe tid sammen, og mindre opptatt av hva vi gjør.

– Hva er din lidenskap?

– Å reise. Det setter livet i perspektiv. Det er en påminnelse om hvor heldige vi er som er født og oppvokst i Norge. Det er også en påminnelse om at det bildet jeg har tegnet meg på forhånd, ikke alltid stemmer. En av de byene jeg hadde minst forventninger til var Minsk – men det er et nydelig sted. Samtidig som en del av «paradisøyene» er oversolgt etter min oppfattelse. Reising minner meg på hvor mye vakker natur det er i verden, samtidig som det er en historisk påminnelse – både i nåtid og tilbake i tid. Jeg har besøkt steder som det vil være uforsvarlig å reise tilbake til akkurat nå – eksempelvis i Ukraina og Palestina. Og jeg har kommet til steder hvor nordmenn har satt spor for 100-200 år siden – helt på andre siden av jorden. Eksempelvis en norsk kirke på Sør-Georgia oppført for 110 år siden av norske hvalfangere. Reising gir perspektiver på oppfattelse, forståelse og kultur. Og så er det noen ganger deilig å være off-line, uten dekning, på noen av de mest avsidesliggende stedene som finnes. 

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste? 

– Jeg er mest lykkelig når jeg deler en opplevelse med andre. Delt glede er dobbelt glede, og da har det mindre å si hva jeg gjør.

– Hva er det villeste du har gjort?

– Å gifte meg etter å ha vært sammen med Roger (min mann) i bare litt over et år. Det er mye man ikke vet om hverandre etter så kort tid. Men heldigvis har vi vokst sammen, og vi feiret 20 års bryllupsdag denne uken, med en topptur på fjellet.

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Jeg elsker bildene til Kåre Tveter, de fra Svalbard, hvor han har klart å gjenskape det nydelige, spesielle lyset som gir meg en helt spesiell ro. Jeg er ingen samler og forstår meg nok ikke på all kunst. Ofte er det slik at jeg enten liker noe, eller så er det nøytralt for meg. Men mye kunst er imponerende. Da jeg var i Ekebergparken første gang, så var jeg så heldig å få en presentasjon av Christian Ringnes med informasjon om kunstnerne og bakgrunnen, og det ga en ny dimensjon som definitivt økte gleden forbundet med kunst. Så jeg tror at jo mer man vet om kunstneren og kunsten, jo større glede gir det.

– Hva med vin?

– Jeg elsker champagne, og kan drikke det til alt av mat. God drikke hever et godt måltid, men når det kommer til kunnskap om vin, så stiller jeg svakt.

– Favorittrestaurant? 

– Jeg har ikke én favoritt. Det er så mange som leverer utmerket mat med sitt eget særpreg.

– Hva er din guilty pleasure? 

– Lakris by Bülow, classic.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå?

– Ja, privat kunne jeg gjerne gjort det, og jeg vil også gjøre det hvis jeg finner en bolig jeg føler meg trygg på som investeringsobjekt. Som alltid har beliggenhet mye å si. Jeg kunne tenkt meg en leilighet beliggende nært trafikknutepunkt – gjerne under oppføring. Selv om avkastningen på kort sikt er lav så tror jeg at det på lang sikt alltid vil være bedre å ha penger plassert i eiendom enn i banken. Med ny bolig vil dessuten kostnadsbildet i et femårsperspektiv være forutsigbart.

Powered by Labrador CMS