DEN FØLELSEN: Christina Lyngtveit-Petersson mener det er en ubeskrivelig deilig følelse å ta første heis om morgenen og kjøre på kordfløyel.

Min lørdag med Christina Lyngtveit-Petersson: – Jeg elsker vinteren

Når sommeren kommer, tar kjedesjef for nybygg i Privatmegleren, Christina Lyngtveit-Petersson, gjerne en tenniskamp eller en dagstur på fjorden i egen båt.

Publisert Sist oppdatert

– Hva gjør du på lørdag?

– Jeg er stort sett oppe tidlig hver lørdag for å være i alpinbakken på trening med sønnen min. I helgene på vinteren er jeg alltid i Kvitfjell der vi har leilighet, med mindre jeg er på jobbreise. Jeg elsker vinteren. I sommerhalvåret er det stort sett mannen min som følger opp alpintreningen, så da velger jeg heller å spille tennis. Ellers er jeg veldig glad i en dagstur på fjorden i egen båt. Lørdagen kan gjerne rundes av med matlaging til venner og familie.

– Hva er din lidenskap?

– Det er kanskje ikke lov å si at jobben er en lidenskap? Tennis er en stor lidenskap. Det har vært det siden jeg var barn, men det er først i voksen alder at jeg har gått inn for å spille en del tennis selv. Jeg er også en skikkelig foodie og bruker mye tid både på å lage mat, følge med på restauranter/spisesteder, mattrender og annet matrelatert. I utlandet elsker jeg å gå i matbutikker, matmarkeder og lignende.

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

– Å ta første heis om morgenen og kjøre på kordfløyel, er en ubeskrivelig deilig følelse. Å spise en enkel frokost fra favorittbakeren min i Paris gjør meg nærmest euforisk. Følelsen jeg får av å slå min gode kollega Fredrik på tennisbanen, er også fantastisk (han slår stort sett meg, derav lykkefølelsen når det motsatte skjer).

– Hva er det villeste du har gjort?

– Det er kanskje en del bransjekollegaer som leser denne spalten, så det egner seg nok ikke på trykk.

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Jeg har ikke noe peiling på kunst, men har stor respekt for uttrykksformen. Min stebror jobber på Nasjonalmuseet, så det er vel det nærmeste jeg kommer. Men jeg tenker at kunst rommer mye mer enn det man kanskje assosierer med begrepet i tradisjonell forstand. Matkunst og byggekunst er noe som ligger mitt hjerte nærmere.

– Hva med vin?

– Jeg verdsetter kvalitet fremfor kvantitet. Det aller gøyeste er å få til en skikkelig bra match mellom vin og mat.

– Favorittrestaurant?

– Oi, fryktelig vanskelig å velge én restaurant. Det kommer helt an på hva slags mat jeg vil spise. Men Apostrophe (omakase-delen) i Oslo er veldig bra. Fantastisk mat, bra vinkart og uformelt. Den beste sushien får du på Omakase i Vikaterrassen. I Trondheim er Rive Gauche et fantastisk hyggelig sted, og med mat som du aldri går lei.

– Hva er din guilty pleasure?

– Jeg har mange pleasures, men ingen som jeg føler ”guilt” for.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

– Nei, det ville jeg ikke gjort. Ikke bare fordi det er vanskelig å få lønnsomhet i det per nå , men stresset med å håndtere utleieboliger trenger jeg ikke. Jeg hjelper min far med å administrere noen leieforhold, og det holder i massevis.

Powered by Labrador CMS