UTVIKLING: Veterinærhøyskolen har flyttet fra Adamstuen, og deler av det 59.000 kvadratmeter store komplekset med 65 mål tomt er åpnet for publikum. Så følger en årelang utviklingsprosess.

Åpnet porten til den gamle Veterinærhøgskolen

Men det kommer til å ta mange år før utviklingen av den store eiendommen er ferdig.

Publisert

Linstow og Oslo kommune eier hver sin del av den gamle Veterinærhøgskolen på Adamstuen i Oslo. Der er de i gang med å planlegge, rehabilitere og ikke minst bruke området. Dette betyr byggevirksomhet og store endringer i mange år fremover, men allerede nå gjør utviklerne området mer tilgjengelig for publikum ifølge en pressemelding.

– Helt siden vi kjøpte eiendommen har målet vært å skape aktivitet så tidlig som mulig. Noe er allerede iverksatt, som rehabilitering av hovedbygget, avtaler med blant annet fotofestivalen Oslo Negativ og filminnspillinger. Men det kan ta 10-15 år før stedet har funnet sin endelige form, sier administrerende direktør Eli Grimsby i Oslobygg.

Sammen med konsernsjef Per Mortensen i Linstow kunne hun ønske velkommen til portåpningen i dag.

– Vi har jobbet godt sammen for å definere felles mål og ambisjoner. Vi har stor respekt for oppgaven vi har foran oss, med å skape et nytt, pulserende og helsefremmende sted her, påpeker Mortensen.

Flytter hovedkontoret

Linstow flytter sitt hovedkontor til området til høsten, og har også nylig inngått avtale med en dagligvarekjede som skal etablere en butikk der.

Utviklingen av eiendommen er ifølge meldingen et eksempel på samarbeid mellom det offentlige og det private. Linstow etablerer butikker, kontorer, treningssentre, kafeer og spisesteder. Oslobygg legger til rette for skole og bibliotek og andre kommunale virksomheter, samt utendørsaktiviteter. Alt i alt kan dette bidra til aktivitet fra morgen til kveld.

– Dette skal bli et sted som gir oss bedre folkehelse, sa byrådsleder Raymond Johansen da han klippet av låsen.

Ved å åpne området blir det enklere å komme til fasilitetene, eller bare å gå gjennom. I den nordlige delen av eiendommen er det oppgraderte idrettsflater, gressplener og trær.

Powered by Labrador CMS