SAMARBEIDER: Fabian Utigard, daglig leder i Kvist, og Vilde Eikeskog, fagleder bærekraft i Veni Bygge Smart, har inngått et samarbeid.

Kvist og Veni inngår partnerskap

Proptech-selskapet Kvist har inngått partnerskap med rådgiveren Veni for å få fart på digitaliseringen av BREEAM.

Publisert

Mens Kvist leverer en plattform for planlegging, gjennomføring og forvaltning av miljøsertifiseringen BREEAM for bygg og eiendom, leverer Veni teknologi og rådgivnings- og

bærekraftstjenester til bygg- og eiendomsbransjen. Nå har de to selskapene inngått et partnerskap som innebærer at Veni tar i bruk plattformen til miljøstyring og oppfølging i egne prosjekter, og blir med dette en av Kvists største kunder. Samtidig vil Veni ta en aktiv rolle i videreutvikling av plattformen.

– Dette partnerskapet vil komme bransjen til gode, da vi nå får mulighet til å dra nytte av Venis ekspertise på miljø og BREEAM i større skala. Bærekraftige bygg kan være vanskelig og krevende, men med rett kompetanse og fokus behøver det ikke være mer krevende enn vanlige bygg. Veni er engasjerte og ambisiøse, og har mye erfaring fra BREEAM-prosjekter. Sammen kan vi hjelpe enda flere bygg til å ta gode og bærekraftige valg, sier Fabian Utigard, daglig leder i Kvist.

– Vi har fulgt utviklingen til Kvist helt fra start, og er imponerte over hva de har fått til. Plattformen svarer på flere sterke behov vi har internt, og som vi ser ute i prosjektene til våre kunder. Miljø må bli enkelt og forståelig for alle involverte parter, og digitalisering spiller en viktig rolle i nettopp dette. Videre gjør teknologien oss i stand til å fange opp viktig data fra byggene, som gjør at vi kan lære og forbedre oss. Vi gleder oss til å ta del i digitaliseringen av BREEAM, sier Vilde Eikeskog, fagleder bærekraft for forretningsenheten Veni Bygge Smart.

Veni mener et partnerskap med Kvist for digitalisering av BREEAM er i tråd med selskapets visjon om å bygge for fremtiden, og kombinerer fagkunnskap og teknologi for å skape kundeverdi. Veni har i løpet av de seneste årene vært rådgiver i flere prosjekter hvor de har kombinert bærekraft med teknologi, blant annet i rehabiliteringsprosjektet Innoasis, som er utviklet av Smedvig Eiendom.

BREEAM er verdens ledende miljøsertifiseringssystem for bygg, og er et viktig verktøy for å jobbe systematisk med miljø og møte stadig strengere krav i forbindelse med bærekraftsrapportering og taksonomi. I tillegg til å redusere klimaavtrykket til bygget kan BREEAM gi bedre finansieringsmuligheter (grønne lån), tiltrekke bedre leietakere og senke driftskostnader. Derfor vil BREEAM kunne bidra til å gi investorer og utviklere bedre avkastning på egenkapitalen i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS