SAMARBEIDER: Canon og Findable har digitalisert nærmere 100.000 dokumenter og satt de i system, ved bruk av kunstig intelligens. F.v.: Morten Stang-Medhus (Product Manager i Canon Norge), Stig Bergsjø (forretningsutvikler i Findable), Fredrik Wisløff (daglig leder i Findable), og Simen Teigen (DS Service Manager i Canon Norge).

Findable inngår samarbeid med Canon

Proptech-selskapet Findable og Canon samarbeider for å sette fart på digitaliseringen og effektiviseringen av bygningsdokumentasjonen.

Publisert

Estate Nyheter har tidligere omtalt Findables ambisjoner om å rydde i bygg- og anleggsbransjens dokumentasjonsjungel ved hjelp av kunstig intelligens (AI). Med selskaper som Malling & Co Venture og Construct Venture (OBOS og AF Gruppen) på eiersiden, har selskapet landet kunder som Nordr, Betonmast, Veidekke, Statsbygg og kommuner som Moss, Stavanger, Tromsø og Nittedal.

Nå har Findable inngått et strategisk samarbeid med Canon om å digitalisere og sette alt i et søkbart system ved bruk av kunstig intelligens.

– Det meste av FDV-dokumentasjon er allerede digitalt når vi kommer inn for å sette det i system. Likevel finnes det overraskende mye analogt, sier Stig Bergsjø i Findable.

Startupen hadde ingen god løsning for de fysiske dokumentene.

– Findable tok kontakt og lurte på hvordan vi gjorde skanning og digitalisering av fysiske papirer. De hadde en veldig interessant software for FDV-dokumentasjon, forteller Simen Teigen, DS Service Manager i Canon Norge.

Samarbeidet ble inngått, og for byggeierne skal jobben være enkel: Et omtrentlig antall paller dokumentasjon blir avtalt hentet, før det sendes til skanning hos Canon. Kunstig intelligens brukes for å effektivisere prosessen.

– Vår løsning gjenkjenner dokumentene, navngir og sorterer dem etter bygningsdelstabellen. Når dette er på plass får byggeier også full kontroll over compliance på byggene, og hva som eventuelt mangler. Kunden sitter igjen med dokumentasjon vi kan inkludere i deres eksisterende FDV-løsninger. Dette synkroniseres med andre verktøy, er søkbart og lett å oppdatere med ny dokumentasjon, sier Bergsjø.

Findable og Canon forteller at de ofte møter kunder som skal digitalisere, men som lurer på hvor de skal begynne.

– Nå kan vi tilgjengeliggjøre all den verdien som ligger i informasjonen organisasjonen alt besitter. Å bli kvitt fysisk papir, få det tilgjengeliggjort og funksjonelt er et godt sted å starte, mener Teigen.

Siden samarbeidet startet har de to aktørene sørget for at nærmere 100 000 fysiske dokumenter er skannet og satt i system.

– Man kan selvfølgelig velge å gjøre skanningen selv, men våre kunders kjernevirksomhet er å drifte bygg. Dette handler om svært viktige dokumenter. Canon er en trygg og stabil aktør som leverer kvalitet, sier Bergsjø.

Powered by Labrador CMS