I MÅL: KJøpet av porteføljen er den siste delen av storkjøpet til 2 milliarder kroner.

Kjøper til yield 8,75 prosent

KMC Properties har kjøpt en eiendomsportefølje av BEWI for 625 millioner kroner til en brutto yield på 8,75 prosent.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er begeistret for å fortsette vår innvannende vekst og ønsker en ny strategisk investor velkommen om bord. I tillegg viser gunstig ny bankgjeld fortsatt støtte fra bankene i tider med økt makroøkonomisk usikkerhet. Dette er en bekreftelse på vår sterke portefølje og arbeidet som er lagt ned de siste årene, sier Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties.

Transaksjonen innebærer at KMC Properties får inn Nordika Blue AB som ny investor etter en emisjon på 275 millioner kroner. Nordika Blue får en eierandel på 12,7 prosent i KMC Properties etter emisjonen. I tillegg finansierer KMC Properties kjøpet med bankgjeld på ca. 290 millioner kroner, med en rentemargin på 1,25 prosent. Colliers har vært Nordikas rådgiver i prosessen. 

Kjøpet er den siste delen av den 2 milliarder kroner store transaksjonen som KMC Properties har gjort med BEWI. I forbindelse med dealen har KMC Properties sikret seg langsiktige triple net leiekontrakter med gjennomsnittlig gjenværende leietid på 17 år. Eiendommene ligger i Belgia, Tyskland og Polen.

Powered by Labrador CMS