Analyse:

LANGE LEIEAVTALER: – Alle oppkjøpene er i tråd med vår strategi om å investere i industrieiendommer med lange leieavtaler og solide leietakere, uttaler administrerende direktør Liv Malvik, i KMC Properties.

Kjøper ytterligere to eiendommer

KMC Properties hadde leieinntekter på 62,7 millioner kroner i første kvartal, og fortsetter med nye eiendomskjøp.

Publisert Sist oppdatert

– Etter et sterkt 2021 for KMC Properties, hvor vi la et solid grunnlag for videre vekst for selskapet, har vi fortsatt å forfølge attraktive muligheter i 2022, uttaler Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, i en børsmelding.

I løpet av første kvartal har selskapet annonsert kjøp av et kjøttforedlingsanlegg ved Narvik i Nord-Norge for 100 millioner kroner, og et sildeproduksjonsanlegg i Sverige til 94 millioner svenske kroner.

– I tillegg er vi glade for i dag å kunngjøre en avtale om kjøp av ytterligere to eiendommer i Danmark. Alle oppkjøpene er i tråd med vår strategi om å investere i industrieiendommer med lange leieavtaler og solide leietakere, sier Malvik.

Eiendommene er sammensatt av totalt 85.866 kvm BTA tomt og 43.361 kvm BTA bygg, som ble utviklet eller oppgradert i perioden 1985 til 2010. I tillegg har eiendommene videre utviklingspotensial.

Eiendommene kommer med en trippelnet barehouse-avtale med leietakerne KpK Døre og Vindue A/S og Outline Vinduer A/S. Begge en del av det børsnoterte selskapet Inwido, med en initial leiekontrakt på 10 år og opsjon på forlengelse. Samlet vederlag for de to eiendommene er ca. 151,1 millioner danske kroner, med en brutto yield på 7,85 prosent.

– Vi er veldig fornøyde med å utvide porteføljen vår med to nye attraktive danske eiendommer, og krysse av i alle de riktige boksene i investeringsstrategien vår med strategiske beliggenheter, lange leieavtaler og med Inwido som en meget solid leietaker. Vi ser frem til å ønske Inwido velkommen som ny leietaker og være en del av deres fortsatte reise fremover, sier Malvik.

Inwido er en ledende europeisk leverandør av skreddersydde løsninger for vinduer og dører, med en nettoomsetning på SEK 7,7 milliarder i 2021.

Transaksjonen er underlagt vanlige betingelser og forventes fullført i tredje kvartal 2022.

Siden KMC Properties ble etablert gjennom kombinasjonen med Storm Real Estate, har selskapet hatt en intensjon om å selge eiendommen i Russland. Etter en beslutning om å avvikle selskapets virksomhet i Russland dette kvartalet, ble eiendommen reklassifisert som holdt for salg og verdsatt til NOK 75,4 millioner ved utgangen av kvartalet.

Konsernets eiendomsporteføljes verdi var 4.028 millioner kroner ved utgangen av første kvartal, opp fra 4.001 millioner ved utgangen av fjoråret. Mens investeringer i tilleggseiendommer og oppgraderinger av eksisterende portefølje økte verdien med NOK 210,4 millioner, ble verdien redusert med NOK 142,6 millioner fra nevnte omklassifisering av den russiske eiendommen, samt omregningsjusteringer på NOK 38,4 millioner.

Powered by Labrador CMS