Aktuelt:

VERKTØY: – Gjennom avtalen får vi tilgang til flere «verktøy i kassa» uten å forlate den forretningsideen som har gitt suksess siden vi startet i 2010, sier Terje Trym Rustad.

Kjøper 25 prosent av SPG Corporate Finance

Gjennom samarbeidsavtalen får SpareBank 1 Markets økt eiendomsekspertise og bedret tilgang til aktørene i næringseiendomsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Prisen for kjøpet av 25 prosent av SPGCorp er konfidensielt mellom partene.


Gjennom samarbeidsavtalen får SpareBank 1 Markets økt eiendomsekspertise og bedret tilgang til aktørene i næringseiendomsmarkedet, som vil styrke SpareBank 1 Markets eksisterende kompetanse og relasjoner. For SPGCorp sine kunder gir samarbeidet tilgang til et bredere spekter av tjenester og evne til å levere på flere og større transaksjoner, fremgår det av en pressemelding fra de to selskapene.

Som en del av avtalen kjøper SpareBank 1 Markets altså 25 prosent av aksjene i SPG Corporate Finance, mens resten eies videre av selskapets partnere.

– Gjennom avtalen får vi tilgang til flere «verktøy i kassa» uten å forlate den forretningsideen som har gitt suksess siden vi startet i 2010. Fremtidens rådgivere i eiendomsmarkedet må ha inngående kunnskap om alle verdidrivere, risiki og kapitalkilder som til enhver tid gjelder i markedet for å kunne hjelpe eiendomsbesittere med å nå sine mål. Som næringsmegler er det lett å bli oppfattet som den som alltid foreslår salg av 100 prosent, mens det kanskje er en mindre post, refinansiering eller en samarbeidsløsning med kompletterende aktører som er det ideelle for kunden. Dette får vi tilgang til nå, uttaler Terje Trym Rustad i SPGCorp.

– Samtidig skal vi fortsette å være selvstendige, fleksible og ekstremt kommersielle i alt vi gjør. Verdipapirforetak som kjøpere, selgere og tilretteleggere er store kunder i dag, og skal fortsatt være i fokus for oss, sier Lars Økland som har vært partner i SPGCorp siden 2016.

– For et stort system som SpareBank 1 Markets håper vi samarbeidet vil øke tilgangen til investment banking oppdrag innen eiendomssektoren, og spisse måten vi løser transaksjoner på ytterligere, Vi er imponert over hvordan SPGCorp har bygget opp sin ledende markedsposisjon og faglige omdømme. Vi tror den kombinerte kompetansen og tjenestetilbudet vil være verdiskapende for våre klienter innenfor eiendom, sier Henrik Kulseng-Hanssen i SpareBank 1 Markets.

Samarbeidet medfører ingen endrede konsesjoner, navneendring eller samlokalisering.

SPG Corporate Finance er en spesialisert rådgiver og megler med hovedfokus på selskapstransaksjoner, der næringseiendom er underliggende aktiva. De 5 ansatte leverer tjenester innen alle transaksjonsformer og segmenter innenfor næringseiendom, så lenge formålet er overdragelse av kontroll over eiendom.

Powered by Labrador CMS