AVTALE: Håkon Tuv Dalland i Citycon og Henrik Andersen i Neowit er enige.

Kameraer analyserer mennesker i kjøpesentrene

Systemet kan fange opp unormale hendelser på sentrene slik at man kan agere raskere og ha en bedre operasjonell oversikt.

Publisert

Kjøpesenterkjeden Citycon har inngått en avtale med teknologiselskapet Neowit for å ivareta sikkerheten og øke det de kaller innsikt på sine kjøpesentre i Norge, ifølge en pressemelding.

– Ved å bruke et skybasert kamerasystem og kunstig intelligens, regelsetting og sanntidsanalyse kan driftspersonellet operere proaktivt på uønskede hendelser. Systemet kan fange opp unormale hendelser slik at man kan agere raskere og ha en bedre operasjonell oversikt, fremgår det av meldingen.

Dessuten gjør systemet kameraet om til en sensor som analyserer menneskestrømmen gjennom senterene.

– Samtidig kan vi gi dem verdibasert data rundt kundeadferd. Vi vil legge til rette for at Citycon kan analysere kundedata og trafikkmønstre. Det er også en stor fordel at administrering blir mindre tidkrevende enn tradisjonelle systemer, sier salgsdirektør Henrik Andersen i Neowit blant annet og hevder at sikkerheten på sentrene blir bedre på grunn av dette.

Har deg på video

– Ved at systemet fanger opp hendelser blir hverdagen til sikkerhetsansvarlige langt lettere. Skulle det oppstå en situasjon man ønsker å dokumentere gjennom video kan man dele tilgang til et tidsbegrenset klipp gjennom en URL-link. Da har man også mulighet til å administrere systemet så lenge man har internett-tilgang, sier han.

Håkon Tuv Dalland som er direktør for eiendomsforvaltning i Citycon påpeker at trygge og trivelige sentre er fundamentet deres.

– Denne løsningen bidrar både til den grunnleggende sikkerheten og til videreutvikling av det kommersielle tilbudet på sentrene våre, sier han.

Powered by Labrador CMS