– Vi har en meget viktig juletrekomité på fjellet, og kan bare plukke trær i nærheten av hytta. Dette er siste året med gran – nå har vi hatt furu siden 2019. Vi må vurdere å plante noen passende trær til våren, sier Ida Gravdal Haldorsen, leder i Bjørvikaforeningen

Jul med Ida Gravdal Haldorsen: Pysj og skiturer

Etter 10 år med feiring på fjellet blir det Oslo-jul for Bjørvikaforeningens leder. I år skal hun gå på skøyter foran Deichman Bjørvika, ta badstu og skape nye juletradisjoner med sin lille familie.

Publisert Sist oppdatert

 – Hva er det beste med julen? 

– Det beste med julen er den rolige tida med lesing i pysjen og skiturer. I år er det ekstra spesielt for jeg er mamma for første gang og skal skape juletradisjoner med min samboer og datter. 

 – Hva spiser du på julaften? 

– Som regel spiser jeg pinnekjøtt på julaften som er den klare favoritten. I år skal jeg feire med svigerfamilien og jeg har hørt rykter om at ribbe står på menyen, men at de ofte lager begge deler. Holder pusten!

– Hvor oppholder du deg? 

– Etter 10 år med feiring på fjellet blir det Oslo-jul i år. Begge deler er veldig stas. Nå som desember i stor grad har gitt oss snø midt i byen, gleder jeg meg ekstra mye til å være her. Gå på skøyter foran Deichman Bjørvika, ta badstu og i tradisjon tro inviterer familien min på Brasserie France siste uken før jul. 

– Nyttårsforsett? 

Siste julen i utlandet: Her med to venner, hvor julen ble tilbragt på roadtrip i USA. Julekortet ble tatt på trappa til Hearst Castle i 2017.

– Etter 8 måneder i barselpermisjon har jeg savnet jobben min og jeg er kjempeglad for å være tilbake. Så jeg vil bruke tid med dem jeg er glad i, men også ha verdens beste jobb i Bjørvikaforeningen – det er nyttårsforsett nok. I tillegg bruker jeg ofte julen til å booke opplevelser for kommende år. I 2024 vil jeg se Mats Ek tilbake med Nasjonalballetten, Goya og Munch, og om jeg klarer å skaffe billetter, Emilie Nicolas på Operaen. 

– Hva er du mest fornøyd med i året som har gått? 

– Å bli mamma er utrolig stas – å gå fra samboere til en liten familie er noe av det fineste jeg har gjort. 

– Hva vil prege eiendomsmarkedet i 2024? 

– Oi, i Bjørvika er vi i en litt unik situasjon med at markedet holder seg ganske bra. Men vi er avhengige av at ikke alt stopper opp. Jeg håper vi har sett siste renteheving på en stund, og at optimismen til norsk økonomi kommer tilbake. Ellers er jeg mer lyttende til flinke medlemmer i foreningen som Røisland & co, Stor-Oslo Eiendom og Oslo S Utvikling når det gjelder spådommer. Det er luksusen med Bjørvika – det sitter utrolig mye kompetanse på ett sted. 

– Benytter anledningen til å si god jul og godt nyttår til alle kjente! 

Hør episoden da Ida Gravdal Haldorsen, leder i Bjørvikaforeningen, var gjest i podcasten Bak fasaden med DJ og Rønne:

Powered by Labrador CMS