NYE BOLIGER: Nå kommer det snart nye boliger på Karihaugen. Her en illustrasjon fra da JM jobbet med prosjektet i 2020. Ill.: Arcasa

Starter byggingen av 650 nye boliger

Nå går JM endelig i gang med boligprosjektet med 650 nye boliger på Karihaugen. Sammen med Grunnsteinen skal boligutvikleren bygge 256 utleieboliger i første byggetrinn.

Publisert

Det skal totalt settes opp 22 boligbygg på tomten. I de syv første byggene som bygges, blir det små og store utleieleiligheter. I tillegg skal byggene romme butikker, barnehage, seniorsenter og grendehus.

– JM er svært glad for at vi nå endelig kan sette startskudd for boligbygging på Furuset i Groruddalen. Oslo trenger sårt flere boliger, og dette blir et viktig bidrag. I tillegg vil totalrenovering av dette området i Karihaugveien heve bokvalitetene for de som allerede bor i området, sier administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge.

JM har brukt mange år på å foredle prosjektet. Det er nå fortsatt noen formaliteter som gjenstår før byggestart, men detaljreguleringsplanen ble godkjent til sommeren i fjor og nå er også alle avtaler knyttet til eiendom og bygging inngått mellom Grunnsteinen AS og JM Norge. Det gjenstår å få underskrift på den ferdigforhandlede utbyggingsavtalen med kommunen.

– Samarbeidet med Grunnsteinen har vært avgjørende for realisering av dette krevende prosjektet. Vi er stolt av at vi sammen kan komme inn i markedet med både rimelige boliger til salgs, samt med utleieboliger til ulike grupper. Vi er inne i en krevende økonomisk periode, der mange sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. Derfor er det avgjørende at byen vår også har et godt og profesjonelt tilbud på utleiesiden, i hele byen vår, sier Vatne.

Grunnsteinen tar over de syv første byggene ved ferdigstillelse og vil også stå for utleie av boligene. Totalt er det snakk om 256 leiligheter

157 av leiligheter er rettet mot alle grupper innen konseptet «Hjemom» - for første gang lansert i Oslo. De øvrige 99 utleieleilighetene inngår i seniorkonseptet «Leva». Her tilbys flere møteplasser, lounge, gjesterom, selskapsrom og er ikke minst betjent med et vertskap.

– Vi er tilfredse med for første gang i hovedstaden å kunne tilby profesjonell utleie og sosiale løsninger for eldre med gode og trygge møteplasser gjennom våre konsepter Leva og Hjemom, sier administrerende direktør Esben Svalastog i Grunnsteinen.

Første trinn av de resterende byggene, med til sammen rett i underkant av 400 leiligheter, vil JM legge ut for salg i løpet av 2024.

Powered by Labrador CMS