Utvikling:

REHABILITERES: Denne eiendommen i Kvadraturen i Oslo skal etter planen fremstå i ny drakt.
REHABILITERES: Denne eiendommen i Kvadraturen i Oslo skal etter planen fremstå i ny drakt.

Her blir det nye kontorer (+)

Forrige eier leide ut bygget ulovlig til boligformål. Ny eier Torp Eiendom går nå i gang med å konvertere og rehabilitere eiendommen.

Publisert

I januar i år ble det kjent Nedre Slottsgate 3B i Kvadraturen i Oslo sentrum var i spill, og i mai bekreftet Hans Erik Torp at Torp Eiendom hadde ervervet eiendommen. Kjøpesummen ble oppgitt til 115 millioner kroner.

Selger var Santo AS, som gjennom flere år hadde vært i klammeri med Oslo kommune på bakgrunn av bruken av eiendommen til boligformål. Bakgrunnen for krangelen var at kommunen mente at deler av bygget ikke var godkjent for bruk til bolig, og at krav til forsvarlige rømningsveier ikke var oppfylt.

I perioden november 2014 til årsskiftet 2019/2020 er det registrert rundt 120 e-poster med 458 dokumenter mellom gårdeier og saksbehandlerne i Plan- og bygningsetaten i byggesaken.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.