Juss:

VOKSER: - Vi er fornøyde med den positive utviklingen vi har hatt de seneste årene, den kommer primært fordi vi oppnår gode resultater for kundene våre, sier Line Wefald, managing partner i Grette.

Grette: Flere nye partnere – og inntar Nord-Norge

Advokatfirmaet Grette har gjennom flere år vært en av vekstvinnerne blant advokatselskapene i Norge, og har ambisjoner om fortsatt vekst.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til å styrke seg på områdene hvor Grette allerede er spesielt anerkjente, etableres nå en egen avdeling for Fiskeri og Havbruk. Den skal ledes av Thomas Andreassen med bakgrunn fra blant andre Wikborg Rein og Fiskeridepartementet. Andreassen er anerkjent som en av landets fremste på dette området, og han vil også få en sentral rolle når Grette nå skal bygge opp et eget kontor i Nord-Norge.

Lønnsom vekst

Fra 2019 til 2022 gikk omsetningen opp fra rundt 200 millioner kroner til over 320 millioner kroner, en økning på vel 60 prosent. Veksten har kommet i alle Grettes virksomhetsområder, og særlig innen (1) Bygg, Anlegg og Infrastruktur, (2) Energi og Industri og (3) Eiendom.

- Vi er fornøyde med den positive utviklingen vi har hatt de seneste årene, den kommer primært fordi vi oppnår gode resultater for kundene våre. Vi har jobbet med flere prestisjesaker både nasjonalt og regionalt, og vi har en sterk posisjon på viktige områder. Nå skal vi ta vare på våre fortrinn, samtidig som vi skal markere oss innen Fiskeri og Havbruk, sier Line Wefald, som er managing partner i Grette.

Nord-Norge er en strategisk viktig region for Grette. Selskapet har flere kunder her, spesielt innenfor bygg, anlegg, industri og energi – og det er grunnlag for ytterligere vekst. Den kan best hentes ut gjennom tilstedeværelse i landsdelen. 

- Ved å etablere kontor i Mo i Rana og i Nordland blir Grette en «first mover» i regionen. Ingen andre av de store advokatfirmaene er her og det er viktig for oss å komme enda tettere på en attraktiv region som har mange fremoverlente bedrifter med høy verdiskaping. Grette vil bygge opp og være en regional aktør med spesialkompetanse på de områdene industrien i nord etterspør.

- Fiskeri og Havbruk blir et nytt satsingsområde for oss, og i kombinasjon med etableringen i nord skal det gi oss et nytt løft. Det er fantastisk å ha fått en kapasitet som Thomas Andreassen til å lede vårt nye virksomhetsområde, og han vil få sitt hovedsete i Mo i Rana. Der vil han ganske raskt få følge av flere dyktige advokater, fremholder Wefald.

Nye partnere

Flere nye partnere Grette har i dag ca 100 advokater, hvorav 19 partnere. Det gjøres nå noen endringer i partnerskapet. Fire nye partnere er signert:

Thomas Andreassen har siden 2017 vært partner i Nord Advokatfirma. Før det har han bakgrunn fra blant andre Wikborg Rein og Fiskeridepartementet. Andreassen har i flere år vært rangert som en av landets fremste advokater innen Fiskeri og Havbruk, og han skal lede Grettes satsing på dette området.

Christoffer Fjellheim har tidligere fartstid hos Grette, og vender nå tilbake etter ti år som juridisk direktør i AF Gruppen. Han representerer solid erfaring og kompetanse inn i Grettes velrennomerte team på bygg, anlegg og eiendom.

Axel M. Thorsdal kommer fra Freyr hvor han har hatt ulike roller i ledelsen, senest som SVP Project Development. Tidligere har Thorsdal bakgrunn blant annet som juridisk direktør og konsernledelsen i EuroChem i Sveits og CEO for Kværner i Russland. Han vil styrke Grette på viktige områder som corporate og finans samt energi og industri.

Skule Bakka kom til Grette rett før jul – og han har spisskompetanse på entreprise, bygg og anlegg. Han har bakgrunn blant annet som juridisk direktør for Claverion i Norge og som advokat i Siemens Oil & Gas.

- Jeg er stolt over de mange dyktige advokatene vi har i Grette. Det er deres innsats som har bidratt til firmaets sterke fremgang, og vi deler ambisjonen om fortsatt vekst. Jeg er også glad for at vi nå styrker partnerskapet med fire anerkjente og sterke kapasiteter, sier Line Wefald.

Flere store saker 

Grette har i den senere tid markert seg på flere store saker, og har blant annet jobbet med:

- Norgeshistoriens største entrepriseprosjekt OPS-kontrakten for Sotrasambandet med kontraktsverdi på ca 20 milliarder

- Norgeshistoriens største entreprisetvist på land: tvist om Drøbaksbadet for HENT - En rekke større utbygginger av vannkraft og vindkraft, på oppdrag fra norske og utenlandske investorer og leverandører

- Flere og større transaksjoner, særlig innen infrastruktur, eiendom, energi og industri - Flere restruktureringer, deriblant DOF-saken

- Større infrastrukturprosjekter som Bybanen i Bergen, Follobanen, og ny flyplass i Mo i Rana

- Flere større industriprosjekter, for eksempel gruveutbygginger og off-take-avtaler for salg av råvarer, kapitalinnhentinger og utbygging av landbaserte oppdrettsanlegg og prosessanlegg for fisk

Powered by Labrador CMS